Jeste li već probali čips od jabuka?:) Ako možda niste, sada je prava prilika da ga isprobate jer tezge na pijacama su pune divnih jabuka. Odaberite vašu omiljenu vrstu, isecite jabuke na tanke kriškice, a zatim ih prosušite u rerni - dobićete prave listiće čipsa!:)
Ove ukusne grickalice mogu biti zamena za slatkiše u dane posta, pa za sve koji danas možda počinju Božićni post, neka se nađe i ovaj receptić. U nastavku pogledajte još neke ideje za posnu trpezu.
Recept za čips od jabuka je objavljen u martovskom izdanju magazina MEZZE.:)
Čips od jabuka
Sastojci: 2-3 jabuke, šećrni sirup, limunov sok, cimet
Priprema:
Napravite
sirup od šećera i vode (1 kafena šoljica šećera i 1 kafena šoljica vode). Kad
se sirup malo prohadi, iscedite i sok od limuna.
Jabuke
isecite na tanke kriške zajedno sa korom i na kratko ih spustite u
prohlađeni sirup. Izvadite na pleh od rerne obložen papirom za pečenje i po
želji pospite cimetom. Sušite u zagrejanoj rerni na 100 C oko 2 h. Na pola
pečenja, pažljivo preokrenite jabuke da bi se fino osušile sa obe strane.
Napomena: jabuke možete jednostavno posuti mešavinom šećera i cimeta i tako u sušiti u rerni. Isprobajte jedan i drugi način, pa izaberite koji vam se više dopada. Čips od jabuka možete spakovati u papirnatu vrećicu i čuvati par dana dok ne potrošite :)
Prijatno grickanje!:)))
Prijatno grickanje!:)))
U nastavku sledi izbor posnih recepata za dane posta. Takođe, pod tagom posno, na blogu možete pronaći velikih izbor posnih jela, peciva i poslastica.:)
Mogu misliti kako je divno mirisalo dok su se jabuke susile! Nailazila sam na neke divne recepte sa jabuka cipsom, vredelo bi da ih pronadjem:))
ОдговориИзбришиOve grickalice sam probala prvi put pre nekih dvadesetak godina, ali mi nikada nije palo na pamet da ih napravim... kod nas se nisu dugo zadrzali, ma nisu stigli cak ni do vrecice.:)))
ИзбришиEj kuvarice iz Leskovca! :-) Hvala ti sto si me dodala u spisku blogova kuhinje :-). Ovo cips od jabuka deluje zanimljivo, sigurno ce super mirisati, nekad jela sam waffles od jabuka i cimeta, kupila sam ih od prodavnice organske hrane, nisam nikad pravila ali lice na takne bakine kolace, hrckave! Pa ovaj recept mi podsetila te grckalice... <3 Pozdrav iz hladne- ovih dana- Grcke!
ОдговориИзбриши:)) Zgodne su za grickanje kad nam treba nesto slatko, mada je uvek lepse poruckati svezu vockicu... nadam se da ce receptic posluziti.:) Saljem lepe pozdrave iz Le i malo sunca da vas ugreje, mah-mah!:))
ИзбришиHaha, sta znaci mah mah??? :))
ОдговориИзбришиMasem ti pozdrav (virtuelno)....:))))
ИзбришиHvala :-)
ИзбришиOvo gledam godinama kao drugi prave, a ja ništa! Sad ložim šporet, rerna idealna da se nešto u njoj suši, pa ću da isprobam ovaj zdravi čips! Pozdrav i cmokić :*
ОдговориИзбришиGafo, u tom slucaju odmah se baci na isprobavanje, hihihi...:))) cmook
ИзбришиMa ne samo čips od jabuke i sve ono ispod linkano divno izgleda. Volim doći na tvoj blog i onda ne znam u što bih prije gledala, a da se ta jela nađu ispred mene, probala bih sve :)
ОдговориИзбришиHvala ti puno Tamara, isto se tako osecam kad sam na tvom blogu, a ovih dana imacu priliku i da isprobam nesto od tvojih receptica.:))
ИзбришиOdlična ideja za zdravu grickalicu. Ja sam pravila bez šećera i odlično je ispalo. Pozdrav i srećni praznici! :)
ОдговориИзбриши