Ko je za sladoled?:)))) Brzo pogledajte receptiće dok se ne rastope i uživajte u lepom i toplom vremenu... (nadam se da više neću praviti tako duge pauze, slede novi receptići i sličice uskoro:))).
Sladoled od dinje
Sastojci: 2 šolje pasirane ananas dinje, 2 šolje jogurta, 1/2 šolje šećera (može i manje, po ukusu)
Priprema:
Dinju oljuštite, isecite na manje kocke i usitnite u belnderu ili ispasirajte. Dodajte jogurt i zasladite šećerom ili medom po ukusu. Ostavite par sati u zamrzivaču da se fino rashladi.
Pošto se ovaj sladoled prilično stegne, najbolje ga je sipati u plitke posude jer će se tako lakše izvaditi. Možete ga izvaditi pola sata ranije iz frižidera, pa će malo popustiti pre služenja. Ako se baš, baš stegne, jednostavno ga isecite na kockice i tako poslužite.:))
Sladoled od banana (i višanja:)
Sastojci: 2-3 zrele banane, šolja višanja (ili drugog crvenog voća), čokolada za prelivanje, malo seckanih lešnika
Priprema:
Banane isecite na manje komadiće i usitnite u blenderu. Rasporedite u kalupiće ili manje plastične čaše. U jedan deo smese možete dodati i višnje (ili neko drugo voće po želji), pa sve zajedno još kratko izmiksati. Ostavite na hladnom par sati i ne zaboravite da stavite drvene štapiće kad smesa počne da se steže.
Ovaj sladoled se brzo topi, pa kad ga izvadite iz kalupa, brzo ga prelijte pripremljenom čokoladnom glazurom i pospite seckanim pečenim lešnicima. Za glazuru rastopite malo čokolade na tihoj temperaturi i dodajte kašiku-dve ulja ili slatke pavlake.:)
Sorbe od limuna na štapićima
Sastojci:
100 ml vode, 100 ml penušavog vina, 200 g šećera, 1 ceo limun + nekoliko
kolutića svežeg limuna, listići mente
Priprema:
Napravite
sirup od vode i šećera i ostavite da se prohladi. Dodajte penušavo vino, sok i
koricu jednog limuna, a nekoliko kolutića ostavite na stranu. Sipajte u manje
plastične čašice i stavite po kolutić svežeg limuna (i listić mente po želji:). Ostavite par sati
u zamrzivaču da se fino stegne. Pre nego što se sasvim zamrzne, stavite drvene štapiće i vratite u zamrzivač da se rashladi do kraja.
Pre
služenja blago stisnite plastične čašice ili ih na kratko stavite pod
toplu vodu i poslastica na štapiću će lako izaći.:)
U letnjem dvobroju magazina MEZZE možete pronaći još puno lepih ideja za letnje poslastice.:)))
U letnjem dvobroju magazina MEZZE možete pronaći još puno lepih ideja za letnje poslastice.:)))