Za ove fine kuglice zaista ne treba puno reci, cokolada i lesnici su uvek savrsena kombincija, a jos ako ne mozete odoleti dobro poznatim Ferrero Rocher kuglicama, svakako isprobajte ovu "home made" varijantu... odusevicete se!;)))
Originalni recept za Domaci Ferrero Rocher nam je napisala Mihaela, a ovog meseca smo ih pravili kao domaci zadatak u okviru nase blogerske igrice kuVarijacije .;))
Sastojci: 100 gr lesnik napolitanki , 150 gr lesnika, 200 gr Nutelle
Glazura: 150 gr cokolade za kuvanje ili mlecne cokolade, 4,5 kasike ulja
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Lesnike rasporediti u pleh pa staviti u rernu na 8-10 minuta. Izvaditi ih, ostaviti da se prohlade, skinuti im opnu, a zatim ih fino iseckati.
Napolitanke grubo izlomiti, dodati seckane lesnike i Nutellu pa sve fino izgnjeciti rukama da se poveze. Uzimati po kasicicu smese i oblikovati malene kuglice (ako vam je smesa premekana ostavite je 15-30 minuta u frizideru pre oblikovanja kuglica). Sloziti ih na tacnu pa ih staviti u frizider na 45 minuta da se dobro stegne i rashlade.
Istopiti cokoladu sa uljem na laganoj vatri pa umakati rashladjene kuglice. Ostaviti glazuru da se stegne a zatim posluziti.
Napomena: u rastopljenu cokoladu koju cete koristiti za glazuru mozete dodati i malo sitno seckanih lesnika, pa ce izgledati kao prave Ferrero Rocher kuglice.;))
Originalni recept za Domaci Ferrero Rocher nam je napisala Mihaela, a ovog meseca smo ih pravili kao domaci zadatak u okviru nase blogerske igrice kuVarijacije .;))
Sastojci: 100 gr lesnik napolitanki , 150 gr lesnika, 200 gr Nutelle
Glazura: 150 gr cokolade za kuvanje ili mlecne cokolade, 4,5 kasike ulja
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Lesnike rasporediti u pleh pa staviti u rernu na 8-10 minuta. Izvaditi ih, ostaviti da se prohlade, skinuti im opnu, a zatim ih fino iseckati.
Napolitanke grubo izlomiti, dodati seckane lesnike i Nutellu pa sve fino izgnjeciti rukama da se poveze. Uzimati po kasicicu smese i oblikovati malene kuglice (ako vam je smesa premekana ostavite je 15-30 minuta u frizideru pre oblikovanja kuglica). Sloziti ih na tacnu pa ih staviti u frizider na 45 minuta da se dobro stegne i rashlade.
Istopiti cokoladu sa uljem na laganoj vatri pa umakati rashladjene kuglice. Ostaviti glazuru da se stegne a zatim posluziti.
Napomena: u rastopljenu cokoladu koju cete koristiti za glazuru mozete dodati i malo sitno seckanih lesnika, pa ce izgledati kao prave Ferrero Rocher kuglice.;))