Danas imam vrlo posebnu gošću na blogu, jednu mladu mamu koja pravi prefine domaće slatke i slane keksiće. Svaki keksić je umešen sa puno ljubavi i pažnje, zato su tako ukusni i posebni.:)
Zadovoljstvo mi je da vam predstavim Mariju Samardžić i njenu malu porodičnu manufakturu - Dunjkini keksići.:) Marija je za vas pripremila i slatko iznenađenje, ali pre nego što saznate o čemu se radi, pročitajte njenu inspirativnu i zanimljivu priču u nastavku.:)
Sve je zapravo počelo od jednostavne želje da u kući, u
svakom trenutku imam nešto baš po MOM ukusu. “Mom” jer bi bilo od meni poznatih
sastojaka, “mom” jer bih ih zapravo ja pravila. Ta ideja me je zapravo i dovela do Lane i na neposredan
način sa njom i upoznala. Naime, recept za keksiće sam našla na blogu La cuisine créative.
Čitajući recept sastav mi se
dopao i rešila sam da isprobam.
Keksići su bilo jako lepi i ukusni. Testo lepo i lako za
rad, a ima i mesta za sitne izmene ukusa
- umočiti ih u čokoladu, dodati malo cimeta, posuti seckanim lešnikom ili
orahom odgore i kako vam se hoće u trenutku pravljenja… Može se igrati i oblicima pa je onda mogućnost kombinacija
velika, tako da svako može imati svoj oblik i ukus keksića.
Međutim, kada je prvi pleh “planuo”, sa svakim sledećim
ponešto sam menjala i unapređivala. Lanin recept to upravaljo i dozvoljava – da ih umočite u čokoladu,
dodate malo cimeta, pospete seckanim lešnikom ili orahom i prepustite se inspiraciji u trenutku
pravljenja… Ni u oblicima nema
ograničenja.
Degustatori su bili moji najmiliji, što porodica što
prijatelji, zahvaljujući čijim povratnim informacijama i podršci sam odlučila
da odem i korak dalje.
“Keksići” tako postaju Dunjkini keksići (po mojoj ćerki
Dunji) i zahvaljujući upornosti i neizmernoj podršci mog brata i snaje, prodala
sam i svoja prva pakovanja.
Sada, posle skoro 2 godine, Dunjkini keksići su postal domaći, ručno radjeni slatki ili slani keksići. Za izradu koristim kvalitetne
sastojke kao da pravim za svoje dete. Čak i ukus samih keksića se trudim da krojim
po ukus svojih vernih degustatora :)
Dunjkini keksići sada imaju 4 različita ukusa.
Slani keksići - sa semenkama susama, lana i suncokreta, a belo vino im daje poseban šmek.
Slatki :
*Čokoraspuknutići
koji su naišli na veliko odobravanje najmladjih i onih koji vole pun ukus čukolade.
*Keksići sa brusnicom i crnom čokoladom su osvojili
poverenje onih koji vole malo blaži ukus
čokokade i kiselkast ukus brusnice.
*Keksići sa
lešnikom i orahom su nekako po mojoj volji. Ni previše slatki ni prejakog
ukusa, a opet imaju neki svoj šarm.
Uprkos
gotovo dnevnom preispitivanju da se, kao samohrana majka, sa stalnim zaposlenjem, upustim u jedan ovakav poduhvat, Lanin poziv da budem njen gost na blogu i
podelim svoje relativno skromno iskustvo, ulilo mi je samopouzdanja i dalo
neophodan motiv da istrajem.
Lanin blog La cuisine créative rado
posećujem. Naišla sam na više recepata što slatkih, što slanih koje rado
koristim u svojoj kuhinji. Za nekoga ko
nije imao iskustva sa ovom vrstom kulinarskih veština, Lanini recepti su
ispisani jasno, detaljno , potkrepljeni
pri tom još kreativnijim slikama.
Hvala puno
draga Lana!
Dunjkini keksići će jednog čitaoca koji pošalje zanimljiv
komentar obradovati slatkim paketićem svojih keksića (ovo darivanje važi samo
za teritoriju Srbije).
Sve
vas pozdravljaju DUNJKINI keksići!:)
Napomena: čitamo se do narednog petka, tako da vaše komentare možete ostavljati ispod ovog posta sve do petka u podne (24.11.), a onda ćemo "zaključati" post i za vikend objaviti srećnog dobitnika.:))