Bez puno teksta kada je u pitanju omiljeni spoj jagoda i čokolade, nadam se da su dovoljne fotkice i recept.:) Ko je za još jedno parčence, prvi put, drugiiiii put.... ?:)))
Tart sa čokoladom i jagodama
Kora: 250
g mlevenog integralnog keksa, 100
g maslaca, 2
kašike šećera, 1 ravna kašičica cimeta
Fil: 250 ml slatke pavlake, 200
g crne čokolade (70%), kockica
putera, 1-2 kašike likera od čokolade, 300 g jagoda ili drugog voća po želji
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, cimet, šećer i rastopljeni maslac. Tako pripremljenu smesu dobro
utisnite u podmazan kalup za tart i pecite desetak minuta na 180 C. Ostavite da se potpuno ohladi a zatim polako prebacite na ravan tanjir i napunite kremom.
Zagrejte slatku pavlaku sa malo putera. Kad provri pomerite sa ringle, dodajte kockice
izlomljene čokolade i liker. Sve lagano izmešajte da se fino sjedini i ostavite da se prohladi.
Pripremljenu kremu ravnomerno rasporedite preko kore od keksa, a zatim dodajte sveže voće po želji (jagode, maline, ribizle i dr.). Na kraju pospite rendanom čokoladom, listićima badema ili seckanim pečenim lešnicima.
Napomena: ako tart nećete odmah poslužiti, voće možete preliti crvenim prelivom (napravljenim prema uputstvu iz kesice) i izgledaće vrlo lepo.:)
Napomena: ako tart nećete odmah poslužiti, voće možete preliti crvenim prelivom (napravljenim prema uputstvu iz kesice) i izgledaće vrlo lepo.:)
Recept je iz prošlogodišnjeg junskog izdanja magazina MEZZE.:)