Kada vam treba nešto brzo i ukusno - napravite hrskava krilca iz rerne ili glaziranu piletinu.) Za pripremu ovih recepata zaista ne treba puno vremena, a rezultat je ukusan ručak za prste polizati u kome ćete zaista svi uživati.:))
Pre nekog vremena, dobila sam vrlo zanimljiv mejl od jedne čitateljke, naime napisala je da bi joj bilo lakše da recepte može da pretražuje i po slikama, a ne samo po nazivima u indeksu recepata. Dopala mi se ideja, videla sam da slični prikazi već postoje na nekim blogovima, pa sam razmišljala kako bi to sve moglo tehnički da se izvede. Problem je što Blogger nema takvu opciju, pa mora sve ručno da se podesi, možda nekome koristiti
ovo uputstvo.
Za sada sam uspela da pripremim dve stranice
Glavna jela sa mesom i
Jela sa piletinom, tako da sada možete lako doći do recepta jednim klikom na sliku.:) Doduše, još imam malih problema sa naslovima (ne znam zašto se ne pojavljuju:), ali nadam se da ću i to rešiti uskoro.:) Moram priznati da ne ide baš tako brzo jer za svaku sličicu treba uraditi nekoliko koraka, moguće da sam neki link i preskočila, pa ako slučajno primetite da ne radi, slobodno javite... a postepeno ću srediti i sve ostale kartice sa receptima.:)
p.s. ako neko možda zna kako to sve može jednostavnije da se uradi, neka slobodno napiše par saveta, bila bih mu/njoj veoma zahvalna.... a verujem isto tako i ostale blogerice.:))
Glazirana piletina
Sastojci: pileća krilca ili belo meso, brašno, so, Vegeta, mlevena začinska paprika, susam, peršunovo lišće
Sos: 4 kašike kečapa, 2 kašike meda, 1 kašičica sirćeta, malo soli, šećer po ukusu
Priprema:
Pileća krilca ili kockice belog mesa uvaljati u mešavinu brašna, soli i Vegete, dodati i malo slatke ili ljute mlevene paprike po želji. Poređati na podmazan pleh i preliti sa malo ulja, pa peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta dok fino ne zarumeni.
Kad je meso gotovo napraviti sos: zagrejati med, kečap i sirće, dodati vrlo malo soli i šećera po ukusu. Vrućim sosom preliti pečenu piletinu, posuti susamom i seckanim peršunovim lišćem (može i zelenim percima mladog luka). Poslužiti sve fino toplo uz sezonsku salatu... prijatno!:))
Napomena: piletinu možete spremiti i na ovaj način: bele meso isecite na kockice, posolite i uvaljajte u brašno, a zatim u umućeno belance. Spuštajte u zagrejano ulje i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite na kuhinjski papir, a zatim prelijte toplim kiselkasto-slatkim sosom.
Ovaj način pripreme je zgodan kada želite da brzo spremite belo meso, dok je krilca ipak bolje peći u rerni jer im treba nešto više vremena da se fino ispeku.
Hrskava krilca iz rerne
Od kada sam okrila
Tanjin receptić za hrskava krilca u rerni, samo po njemu radim i najtoplije preporučujem da isprobate ako ih možda još niste pravili na taj način.:)
Sastojci: pileća krilca (količina po želji), brašno, so, Vegeta, malo mlevene paprike, začinsko bilje po želji, malo ulja
Priprema:
Krilca oprati i malo prosušiti kuhinjskim papirom. Napraviti mešavinu brašna, soli, Vegete i mlevene paprike (slatke ili ljute), dodati još i seckano sveže ili sušeno začinsko bilje (peršun, ruzmarin, timijan i dr.). Sve lepo izmešati, pa u tu mešavinu uvaljati krilce sa svih strana.
Poređati ih na pleh i preliti sa vrlo malo ulja. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, na gornjoj prečki (bliže grejačima), oko 40-tak minuta. Ne treba ih okretati a krilca su gotova kada fino zarumene. Najslađe ih je grickati dok su tako fino topla, ali im ništa ne smeta ni kada se ohlade.:) Prijatnooo....