Dragi moji, verujem da vas zanima kako je prošlo nagradno izvlačenje i koga će najviše obradovati paketići, ali pre toga želela bih da se svima puuuno zahvalim na čestitkama, lepim željama i komentarima koje ste ostavljali protekle sedmice, zaista ste me iznenadili i iskreno nisam se nadala tako lepom odzivu. Posebno mi je drago što su se neki čitaoci javili prvi put (znam da to baš nije uvek lako;), znate da možete sve pitati, tu sam uvek za svaku sugestiju, ne samo pohvalu nego i pozitvnu kritiku.:)
Pre nego sto vam otkrijem rezultate, želela bih da vas sve počastim toplim briošima sa čokoladom, mislim da će nekako fino prijati kad se ujutru probudite (nadam se da ste već pomerili časovnike;), samo napravite kaficu i udobno se smestite ispred kompa a na kraju posta vas čeka još jedno malo iznenadjenje.:)
Brioši sa čokoladom
Sastojci (za 12 kuglica): 250 g brašna, 15 g svežeg kvasca, 100 g maslaca, 2 kašike šećera, malo soli, 1 dl mleka, 2 jajeta + 1 jaje za premazivanje, 12 kockica čokolade
Priprema:
Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka, dodati 1 kašičicu šećera i malo brašna, ostaviti na toplom da naraste. U posebnoj posudi izmešati brašno i šećer, dodati pripremljeni kvasac, rastopljeni maslac i jaja, pa sa toplim mlekom zamesiti glatko testo. Testo zamotati u foliju i ostaviti 1 h u frižideru.
Kad se malo odmorilo, testo podeliti na 12 delova i oblikovati loptice. Svaku lopticu malo rastanjiti dlanom i u sredinu staviti kockicu čokolade, pa pažljivo skupiti krajeve. Redjati u kalup namazan maslacem ili u male metalne korpice. Ostaviti da stoje jos 20-tak minuta dok se rerna ne zagreje.
(ovog puta sam pravila od 1,5 mere, sto je dovoljno za 18 kuglica)
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-tak minuta. Poslužiti tople za doručak uz šoljicu kafe, pazite na vruću čokoladu u sredini.... bon appetit!:)
Napomena: testo se može napraviti uveče i čuvati u frižideru (zamotano u foliji), pa ujutru samo brzo ispeći. Najlepse su tople i dok je čokolada u sredini još fino tečna, možete ih nafilovati i sa Nutellom. Pre posluživanja pospite šećerom u prahu ili lagano poprskajte sa malo rastopljene čokolade.
Napomena: brioše možete ispeći i u malim metalnim kalupićima, biće isto fini ako ih pravite ovako:
A sada rezultati... ta-ta-taaaaaa!
Evo, čekala sam upravo da otkuca ponoc, pa da mogu da koristim programčić za nasumičan izbor (i sama sam bila nestrpljiva:). Još jednom želim svima da se najlepše zahvalim na učešću u igrici, nadam se da će biti prilike da ponovimo još koji put, a kako je stiglo ukupno 54 vaših postova (moji odgovori su izostavljeni), taj broj sam na kraju ukuckala u random.com i kao rezultat dobila sam sledeća dva broja: 49 & 12 (prilažem sliku). Postove pod tim rednim brojevima su ostavile Anita (Gušti na pjatu) i Mirela, pa bih zamolila naše cure da mi napišu adrese na ovaj mejl mignonne-le@hotmail.com kako bih im mogla poslati poklončiće.:)
Medjutim, imam još jedno malo iznenadjenje za SVE vas!:) S obzirom da je pristigao tako veliki broj vaših postova, razmišljala kako bih mogla da vas obradujem jednom malom pažnjom, želela sam da to bude nešto što bi svima bilo dostupno za preuzimanje, nešto što bi vam ostalo kao lepa uspomena... i tako sam dobila inspiraciju.:)
Napravila sam jedan mali kalendar za narednu godinu koji sam "ušuškala" medju teglice sa džemom i slatkom. Možete ga čuvati bilo gde u kuhinjici, pokloniti ili odštampati u koliko god primeraka želite.:)
Dovoljno je samo da prebacite ovu sliku na vaš rašunar a zatim odštampate na A4 formatu (ili na sjajnom papiru). Ukoliko imate štampač u boji izgledaće kao pravi kalendar, ali može biti i u crno-beloj verziji (isprobala sam jer je i moj štampač crno-beli:). Pored toga, tu su i simpatične nalepnice za zimnicu koje takodje možete odštampati, iseckati i kasnije zalepiti na teglice.:)))
Za vaše omiljene teglice sa džemom, slatkom ili kompotom.... može i par teglica sa krastavčićima.:)))