Kao sto znate, svakog meseca imamo nekoliko igrica namenjenih food blogerima, a jedna od njih je i KuVarijacije u okviru koje svi ucesnici prave jedno jelo na isti nacin i zatim objavljuju radove na svojim blogovima uz zapazanja i primedbe.
Ovog meseca smo kao izabranu temu trebali da pripremimo venac od jaja, brokule i sunke prema Snjezaninom originalnom receptu koji mozete procitati ovde. Mogu vam reci da je izbor bio odlican jer sam ovaj venac pravila za Uskrs i svima se jako dopao.:)) Nisam nesto puno menjala, drzala sam se originalnog receptica, jedino sto nisam uspela da nadjem brokulu, pa sam koristila zelena perca mladog luka kao zamenu i bilo je odlicno!:)
Venac od jaja, brokule i sunke
Sastojci: 500 g lisnatog testa, 5 jaja, vezica mladog luka, par cvetica brokule (prema originalnom recepticu), 100 g seckane sunke, 100 g krem sira, 100 g kackavalja, malo soli i bibera, 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Lisnato testo tanko razviti i iseci na 16 trouglova, pa poredjati zrakasto u krug tako da se siri krajevi malkice preklapaju (pogledajte sliku u originalnom receptu).
Na malo ulja proprziti sitno seckani mladi luk, dodati jaja umucena sa krem sirom i napraviti kao mekanu kajganu. Dodati zatim kockice sitno seckane sunke i kackavalja i sve zaciniti po ukusu.
Ovaj fil od jaja i sunke rasporediti preko sireg dela testa, preklopiti uze strane trouglova preko fila i visak podvuci ispod testa. Premazati umucenim jajetom i posuti susamom po zelji. Peci u prethodno agrejanpj rerni na 220 C oko 30-tak minuta.