уторак, 1. јун 2010.

Parfe od jagoda


Sastojci: 450 g jagoda, 4 dl slatkog vrhnja, 3 zumanceta, 200 g secera, 2 kasike tresnjevace

Priprema:

Jagode oprati, izgnjeciti viljuskom ili izmiksati u multipraktiku da se dobije fini pire. Umutiti zumanca i secer (potrebno je da se secer potpuno rastopi) pa izmesati sa pasiranim vocem. Dodati 2 kasike tresnjevace po ukusu.

Slatku pavlaku umutiti u slag i pazljivo sjediniti sa pripremljenom smesom. Sipati u cetvrtasti kalup oblozen folijom, ili u manje modlice za puding. Ostaviti preko noci u zamrzivacu da se dobro rashladi i stegne.

Pre sluzenja, dekorisati umucenim vrhnjem i komadicima svezih jagoda.;)


Recept za stampu

13 коментара:

  1. Mmmm..draga, još jedna fantazija iz tvoje kuhinjice..svaka čast, predobro izgleda!

    ОдговориИзбриши
  2. Un dessert certainement délicieux et des photos très appétissantes.
    Bravo!!

    ОдговориИзбриши
  3. Tako carobno lepo i tako predivno nezno izgleda!

    ОдговориИзбриши
  4. Volim parfe deserte sa voćem, a ovaj tvoj sa jagodama izgleda kao iz bajke, tako nježno i profinjeno.
    Baš sam u sklopu FBI rukavica pravila ovu kremicu za Tadejine bombice, a mojim djevojčicama se veoma dopala, mogla bih im napraviti i od jagoda, vjerujem da će biti jednako oduševljene.

    ОдговориИзбриши
  5. Obožavam parfee gotovo svih okusa, u ovom od jagoda bih se mogla doslovce ugušiti, a tvoja kreacija izgleda tako nježno, mirisno i svježe. Uhhhhh! :))

    ОдговориИзбриши
  6. Jako lijepo i jako fino ! Sve sastojke imam doma i što drugo sa njima nego isprobati ovaj parfe :) . Odlično !!

    ОдговориИзбриши
  7. ma sve od jagoda je savršeno, nema se što komentirati :)

    ОдговориИзбриши
  8. Koje savršenstvo. Ovo mora biti eksplozija okusa i mirisa. :)

    ОдговориИзбриши