субота, 16. август 2014.

Pilav sa piletinom


Verujem da ovo jelo svi volimo, nekako nas podseća na detinjstvo i maminu kuhinju. Kod nas je vrlo omiljeno, naročito nedeljom, kada se ima više vremena i za priremu prave domaće supice. Na taj način se sve lepo iskoristi i za relativno kratko vreme dobijete kompletan ručak - finu supu i glavno jelo.

Sastojci: 1 manje pile (ili odabrani komadi po želji), 200 g pirinča okruglog zrna, 1 crni luk, 1 šargarepa, oko 6 dl pilećeg bujona, so, biber, peršunovo lišće

Priprema:

Možete koristiti celo pile ili samo batačiće, sve lepo isecite i skuvajte u supi sa povrćem. Dodajte sve potrebnu zelen i začine, pa kuvajte na laganoj temperaturi oko 1 h dok meso i povrće potpuno ne omekšaju. Izvadite skuvano povrće  i meso na poseban tanjir, a supu procedite (trebaće nam za pripremu pirinča).


Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Šargarepu iseckajte na sitne kockice i kratko propržite zajedno sa lukom. Dodajte zatim pirinač i sipajte po malo pripremljenog bujona neprestano mešajući. Dodajte još malo soli i bibera ako je potrebno i sve kuvajte na laganoj temperaturi oko 20-tak minuta dok pirinač ne omekša.

Prebacite pirinač u posudu za pečenje i dodajte još malo bujona da sve bude fino sočno, odgore rasporedite komade kuvane piletine. Stavite u rernu da se peče još 15-tak minuta da meso dobije rumenu koricu a za to vreme ispariće i višak tečnosti. Servirajte lepo na tanjir i pospite sitno seckanim peršunovim lišćem.

Prijatno!:)



Razglednice iz šetnje 

Na kraju, želela bih da podelim sa vama nekoliko sličica iz jedne lepe nedeljne šetnje pored keja. Neki od kadrova su "uhvaćeni" kroz ogradu obližnjih bašti i nadam se da se vlasnici neće naljutiti ako ih prepoznaju.:))




18 коментара:

  1. Beautiful and good this recipe. I will make sure. I'm your follower. Hello.

    ОдговориИзбриши
  2. Super ručak, kao i sve što izadje iz Vaše kuhinje. Odavno pratim, divim se, sve je savršeno!

    ОдговориИзбриши
  3. Uh kako bih volela da sam ti bila na ručku, ovi moji nisu baš ljubitelji.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo mi je jedno od najomiljenih jela i obožavam ga.Prijatan vam ručak i lepe slike iz šetnje.

    ОдговориИзбриши
  5. Zamalo da propustim pilav,koji nisam pravila verovatno vise od godinu dana, covek se u jurnjavi za novim zaboravi, sto je steta, te danas jedemo pilav:)))) kad vidim hortenzije raspadnem se, imam bele i neke sarene, svaki cvet ima drugu boju, kisa i vetar su ih nazalost polomile i grm povinule na zemlju :(((

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) Nadam se da je rucak fino prijao, hihihi...:))) p.s. vec par puta sam pokusala da "zapatim" hortenzije u saksiji, ali nikako me nece... osuse se posle nekog vremena.:(

      Избриши
  6. Divan ručak i divna virtualna šetnja, taman paše nakon tako finog ručka

    ОдговориИзбриши
  7. Omiljeno nase jelo. A slikice su desetka. Pozdrav od nas.

    ОдговориИзбриши
  8. Juce napravila pilav po tvom receptu, na opste odusevljenje moje jace polovine. Kaze kao da ga je njegova mama pravila :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) Lepsi kompliment nije mogao biti, hvala puno na svim isprobanim recepticima i lepim komentarima... zelim vam srecnu i uspesnu Novu godinu, ispunjenu bezbrojnim malim i velikim radostima!:))

      Избриши