Verujem da ovo jelo svi volimo, nekako nas podseća na detinjstvo i maminu kuhinju. Kod nas je vrlo omiljeno, naročito nedeljom, kada se ima više vremena i za priremu prave domaće supice. Na taj način se sve lepo iskoristi i za relativno kratko vreme dobijete kompletan ručak - finu supu i glavno jelo.
Sastojci: 1 manje pile (ili odabrani komadi po želji), 200 g pirinča okruglog zrna, 1 crni luk, 1 šargarepa, oko 6 dl pilećeg bujona, so, biber, peršunovo lišće
Priprema:
Možete koristiti celo pile ili samo batačiće, sve lepo isecite i skuvajte u supi sa povrćem. Dodajte sve potrebnu zelen i začine, pa kuvajte na laganoj temperaturi oko 1 h dok meso i povrće potpuno ne omekšaju. Izvadite skuvano povrće i meso na poseban tanjir, a supu procedite (trebaće nam za pripremu pirinča).
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Šargarepu iseckajte na sitne kockice i kratko propržite zajedno sa lukom. Dodajte zatim pirinač i sipajte po malo pripremljenog bujona neprestano mešajući. Dodajte još malo soli i bibera ako je potrebno i sve kuvajte na laganoj temperaturi oko 20-tak minuta dok pirinač ne omekša.
Prebacite pirinač u posudu za pečenje i dodajte još malo bujona da sve bude fino sočno, odgore rasporedite komade kuvane piletine. Stavite u rernu da se peče još 15-tak minuta da meso dobije rumenu koricu a za to vreme ispariće i višak tečnosti. Servirajte lepo na tanjir i pospite sitno seckanim peršunovim lišćem.
Prijatno!:)
Razglednice iz šetnje
Na kraju, želela bih da podelim sa vama nekoliko sličica iz jedne lepe nedeljne šetnje pored keja. Neki od kadrova su "uhvaćeni" kroz ogradu obližnjih bašti i nadam se da se vlasnici neće naljutiti ako ih prepoznaju.:))
Beautiful and good this recipe. I will make sure. I'm your follower. Hello.
ОдговориИзбришиThank you Franceska, I wish you a lovely day!:))
ИзбришиSuper ručak, kao i sve što izadje iz Vaše kuhinje. Odavno pratim, divim se, sve je savršeno!
ОдговориИзбришиHvala draga Dano, rado pratim i Vas blog... saljem puno lepih pozdrava!:))
ИзбришиUh kako bih volela da sam ti bila na ručku, ovi moji nisu baš ljubitelji.
ОдговориИзбришиHajde dooodji na rucak... ili da posaljem City expressom?:))))
ИзбришиObavezno pošalji :-) Zaboravih u žurbi da ti kažem da je cvećance predivno, zavidim vlasnicima!
Избриши;)))) cmook...
ИзбришиOvo mi je jedno od najomiljenih jela i obožavam ga.Prijatan vam ručak i lepe slike iz šetnje.
ОдговориИзбришиHvala Zoki.:)))
ИзбришиZamalo da propustim pilav,koji nisam pravila verovatno vise od godinu dana, covek se u jurnjavi za novim zaboravi, sto je steta, te danas jedemo pilav:)))) kad vidim hortenzije raspadnem se, imam bele i neke sarene, svaki cvet ima drugu boju, kisa i vetar su ih nazalost polomile i grm povinule na zemlju :(((
ОдговориИзбриши:))) Nadam se da je rucak fino prijao, hihihi...:))) p.s. vec par puta sam pokusala da "zapatim" hortenzije u saksiji, ali nikako me nece... osuse se posle nekog vremena.:(
ИзбришиDivan ručak i divna virtualna šetnja, taman paše nakon tako finog ručka
ОдговориИзбришиHvala Tamara.:))
ИзбришиOmiljeno nase jelo. A slikice su desetka. Pozdrav od nas.
ОдговориИзбришиPuuuno pozdrava za celu ekipu... uzivajte u vikendu!:))))
ИзбришиJuce napravila pilav po tvom receptu, na opste odusevljenje moje jace polovine. Kaze kao da ga je njegova mama pravila :-)
ОдговориИзбриши:))) Lepsi kompliment nije mogao biti, hvala puno na svim isprobanim recepticima i lepim komentarima... zelim vam srecnu i uspesnu Novu godinu, ispunjenu bezbrojnim malim i velikim radostima!:))
Избриши