Posle male pauze stiže jedna zaista lagana i brza poslastica za tople letnje dane. Recept je zapravo varijacija popularnog sladoleda sa jogurtom uz dodatak slatke pavlake koji mu daje posebnu mekoću i penastu teksturu. Najlepše u svemu tome je što ovaj sladoled možete praviti tokom celog leta i kombinovati sa svim vrstama voća.
Priprema:
Jagode operite i skinite peteljke, zatim ih izmiksajte u fini pire ili izgnječite viljuškom (lepo je kad ostanu i komadići voća). Dodajte šećer po ukusu, jednu punu šolju otprilike, ali najbolje da prvo stavite manje a zatim dodate još šećera ako želite. Dodajte i čašu gustog jogurta (ili kisele pavlake ako više volite) i sve fino izmešajte.
Na kraju, umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i sjednite sa pasiranim voćem. Prebacite u odgovarajuću posudu i stavite da se sve fino rashladi i stegne. Ne morate čekati da se potpuno stegne, možete poslužiti i kao rashlađenu kremu.:)
Sada je prava sezona jagoda i zato još par linkova za inspiraciju.:)
1. Slatki doručak sa jagodama i pahuljicama (recept iz majskog broja MEZZE)
2. Ružice sa jagodama
3. Tamarina šarlota sa jogurtom i jagodama
4. Korpice sa jagodama
5. Pekmez od jagoda
Dragi moji, želim svima nama puno lepšu narednu nedelju, možda sa nekim osmehom i bez stresa, čuvajte se i budite dobri jedni prema drugima ... do narednog posta, sve vas toplo pozdravljam!:)
Jako sličan skoro pa isti sladoled sam i ja danas pravila.I stvarno je ukusan i osvežavajuć.
ОдговориИзбриши:)) Bice da je telepatija, mi smo nas poruckali pre neki dan, moracu da napravim novu turu.:) Puno te ljubim i pozdravljam!
ИзбришиBas ti zavidim na domacim jagodama sa XV sprata :) Super sladoled za osvezavajuce dane ! Pozdrav!
ОдговориИзбришиJagodice su iz zardinjere, nisu bas nesto krupne ali su zato vrlo slatke, bilo ih je taman za jedan sladoled.:) bisouuus...
Избришиove jagodice su "na visini zadatka" :) kupovne nemogu nikada mirisati kao domaće,zato i ovu tvoju poslasticu čine zaista posebnom ! sve pohvale za ovo kremasto uživanje....
ОдговориИзбришиRadujem se k‘o malo dete kad ih uberem, moracu da napravim koju fotkicu jer su sada najlepse.:))
ИзбришиI mi tebe, super recepti s jagodama
ОдговориИзбришиHvala draga, puno poljubaca i sve najlepse ove sedmice!:)
Избришиобожавам всякакви домашни сладоледи и ще го направя!!!
ОдговориИзбришиХубав ден
Thank youu... have a lovely day too!:)
ИзбришиTvoja mala basta na dohvat nebu je dokaz da se sve moze; ja sam na ocaj mojih ukucana na VI sa sladoledom, ne jedem ne pravim , ali ovakvi sa jogurtom , pavlakom , vocem definitvno menjaju misljenje; ja u basti imam maline koje jos cekam, cini mi se da bi se divno uklopile u tvoj recept:)))))))
ОдговориИзбришиSa malinama je posebno fino, a tek sa breskvama i visnjama, mmmm... sigurna sam da ukucani nece imati nista protiv probe.:))))
Избришиdivan je!
ОдговориИзбришиHvala Tamarichka!:)
ИзбришиSuper izgleda. Svaka čast za snalažljivost sa vrtom!
ОдговориИзбришиHvala Petra!:)
ИзбришиSavršeno izgleda! ...sve...
ОдговориИзбришиObožavam frozen yogurt, bilo da je u njega umiješan umak od voća ili komadići voća. Još nisam otvorila sezonu - krajnje je vrijeme :)
ОдговориИзбришиSuper su mi tvoje jagodice s 15og kata, ako ništa drugo, barem puževi neće doći
Drzim fige za novu sezonu!:)) p.s. mozda je visoko za puzeve, ali zato se bubice uopste ne bune.:D
ИзбришиDivno. Volim sve sa jogurtom...i peciva i sladoled,sta god. Jogurt im da neku posebnu notu i u ukusu i strukturi. A tvoje jagodice-čatobnice. Sve je prelijepo. Uzivam na tvom blogu. Pozdrav od nas.
ОдговориИзбриши:)) Peciva sa jogurtom su posebno mekana i ukusna, a i u slatkisima sa vocem se fino nadopunjuje... veeeliki pozdrav vam svima leti!:)))
ИзбришиLana, sladoled je super, ali oduševila me tvoja baštica! Bravo!!! :) Baš je šteta što ti nemaš negde veliku baštu. Mislim da bi uživala u baštovanstvu, zar ne?
ОдговориИзбриши:)) Bastica je skroz mala ali funkcionalna, mada neki put zaista mastam o jednoj romanticnoj i ususkanoj basti sa mirisnim ruzama i malim zacinskim kutkom u hladovini ispod razgranatog drveta.:))
ИзбришиNisam veliki ljubitelj sladoleda ali,tu i tamo, pojedem po neki put. Tvoj zaista mami a ovakvi voćni sa jogurtom mi je uvek dobro došao. Ljubim te.
ОдговориИзбришиZorice, mozemo zajedno da posluzimo tvoj cokoladni i moj vocni, mislim da bi vrlo fino isli jedan sa drugim.:) Puno te pozdravljam!
ИзбришиReceptić izgleda izvrsno ;) Ja imam jedno glupo pitanje, šta je gusti jogurt kod nas? Nisam znala da to postoji o.O
ОдговориИзбришиPitanje je sasvim na mestu.:) Gusti jogurt je nesto izmedju pavlake i obicnog jogurta, kao sto je npr. grcki jogurt "Dukatos", ali moze se napraviti i sa bilo kojim drugim jogurtom ili cak sa kiselom pavlakom, vec kako ko vise voli.:) pozzzz
ИзбришиHvala na pojašnjenju draga Lana. Kisić :)
ИзбришиSladoled mi je super, i ja svako malo napravim neki i volim iskoristiti sezonsko voće za sladolednu poslasticu. Isto tako bih se rado počastila sa svakom preporučenom jagodastom poslasticom. I svaka ti čast na domaćim jagodama sa 15.-toga kata !!
ОдговориИзбришиLeto je pravo vreme za takve poslastice, bas sam se uzelela jagodica.:)) Vockice iz baste vec polako prolaze, ali zato pristize puno divnog novog voca, jedva cekam... saljem vam lepe pozdrave!:))
ИзбришиOdlican sladoled! Kod nas je vec druga tura u izradi jer smo juce pprvu npravili i pjeli sve istog dana a jedva smo docekali da se finoo ohladi. Moj muz inace nije ljubitelj vocnih sladoleda ali ovaj tamani a i Lana ga je pohvalila. Juce ssam pravila sa jogurtom u casici a danas sa onim tecnim i nema neke razlike svakako je fantastican. Posebno mi odgovara sto se lako i brzo pravi jer zadnjih par mjeseci sam na stand by a jedva se suzdrzavam jer volim da petljam po kuhinji.
ОдговориИзбришиSuper, sad si me obradovala.:))) Mi smo ga isto pravili vec par puta ove godine, zapravo kad su krenule jagode, sledeca tura ce biti sa malinama, a posle sledi omiljena kombinacija - sa breskvama, obavezno isprobajte.:))) Saljem puno pozdrava i poljubaca celoj ekipi!
ИзбришиSamo da dodam da od kad sam pocela da ga pravim stalno ga ima u frizideru i to obicno dva ili tri ukusa pa onda sluzim od svakog po kuglu. Isprobala sam sa jgodama, malinama, borovnicama, kajsijama, breskvama i bananama i svi su odlicni. Jos jednom hvala za ovaj jednostavan i fini recept i puno pozdrava i poljubaca iz PG.
Избриши