среда, 7. март 2012.

Fritata sa dimljenom kobasicom


Pre neki dan sam kod nase Schacky videla odlican recept za Fritatu sa povrcem i domacom slaninicom , to je bilo sve tako fino zapeceno i rumeno, pa sam odmah dobila inspiraciju da napravim nesto slicno (a isprobacu prvom prilikom i Natasin recept;)).

Rucak je bio vrlo brzo gotov a napravila sam kombinaciju sa krompirom, lukom i dimljenom kobasicom. Ako Vam se dopada fritata mozete isprobati ove recepte ili napraviti nesto po svom ukusu (sa pecurkama, paprikama, brokolijem, spanacem, sirom itd.) i verujem da ce biti isto tako odlicno!:)))

Sastojci: 600 g krompira, 1 veci crni luk (ili 2 manja), 200 g dimljene suve kobasice, 4 jaja, malo maslaca, so, biber

Priprema:

Oljustiti 5-6 krompira i iseci na tanke kolutice. Krompir kuvati u slanoj vodi 15-tak minuta. Crni luk takodje iseci  na kolutice i kratko proprziti na ulju (odvojiti par lepih komada koje cemo posle staviti odgore). Na tom istom ulju proprziti i kolutice kobasice, pa dodati prethodno skuvani krompir. Sve zajedno proprziti jos kratko i pomeriti sa ringle.



Kalup premazati maslacem i staviti pripremljeno povrce. Umutiti zicom 4 jajeta, posoliti i pobiberiti po ukusu pa preliti preko krompira, blago protresti da se sve fino rasporedi. Sada mozemo staviti odgore i kolutice luka koje smo odvojili na stranu.:) Peci 20-tak minuta dok se ne fino ne zapece... bon appetit!:)

18 коментара:

  1. Da, i ja sam je juce videla, stvarno obar recept, pravicu i ja!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Vera, stvarno je vrlo fino, a najlepse je sto se mogu kombinovati sastojci po zelji i za cas posla imamo ukusan rucak.;))

    ОдговориИзбриши
  3. Krasno jelo,jako mi se sviđa,a tim više što je jednostavne pripreme..preslatke su mi ove soljenice u obliku luka,barem mislim da su soljenice..veliki pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan ručak i uja se pripremam da isprobam fritatu;))

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je prava gozba i super je što promjenom dodataka postaje uvijek neko novo jelo.

    ОдговориИзбриши
  6. Spremam potpuno isto,to nam je rucak kad mi je prazan frizider :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ej, pravim ti ja nešto slično a i objavila sam davnih dana kao
    ali, ove tvoje sličice obaraju s nogu!

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман8. март 2012. 10:29

    ja krumpir popržim u tavi pa dodam jaja, jako fino, kobasice nisam dodavala ali probat ću i njih, odlično izgleda

    ОдговориИзбриши
  9. Super ručak :) Rumeno i primamljivo deluje a verujem i da je ukusno :)

    ОдговориИзбриши
  10. Ja ovo obozavam. Samo ga zovem spanska tortilja. Prelepe fotke :)

    ОдговориИзбриши
  11. Sa suvim kobasicama? Oooodlično!:)Fotografije su prekrasne!

    ОдговориИзбриши
  12. Jako fino, volim ovakva jela i divno sve skupa izgleda, slikice su krasne !

    ОдговориИзбриши
  13. Oooo...ovo bi kod nas prošlo savršeno! Moraću da probam. Ja sam pravila neke povrtne varijante koje su mi se jako svidele, naručito sa svežom paprikom!

    ОдговориИзбриши