Ovog puta kuhinju sam prepustila dežurnom šefu, a meni je kao zadatak "zapalo" fotkanje i kuckanje recepta.:) Pa, da krenemo redom, za supicu će nam trebati sledeći sastojci:
Priprema:
Isečene juneće repiće preliti sa 2,5 l hladne vode i staviti da se kuvaju. Kad je supa skoro provrila, skinuti penu sa površine i dodati očišćeno povrće i začine. Nastaviti sa kuvanjem na tihoj temperaturi oko 1-1,5 h, dok meso i povrće ne omekšaju.
Izvaditi meso i povrće iz supe, procediti i zakuvati flekice, rezance, knedlice ili već sta najviše volite.:) Kuvano meso iz supe iskoristićemo za glavni ručak i zapeći zajedno sa šargarepom i krompirićima.
Napomena: na isti način možemo napraviti ukusnu supicu od junećih ribića i rozbratni, telećih rebara ili krtine.:)
Priprema:
Pošto će se meso već skuvati u supi, neće mu trebati puno vremena da se zapeče u rerni. I zati, dok se kuva supa, možemo polako pripremiti ostalo povrće.
Luk iseći na rebarca i staviti na dno posude za pečenje. Šargarepu iseći na kolutiće ili ukoso na duže komadiće, pa rasporediti preko isečenog luka.
Za to vreme su se skuvali i repići u supi, pa ćemo ih sada lepo "ušuškati" preko omekšalog povrća i vratiti u rernu da se sve jos malo zapeče. Ako je potrebno, povrće i meso može se preliti sa malo supe, a biće dovoljno da se peku još 15-20 minuta. Poslužiti toplo uz neku finu sezonsku salatu po želji... bon appetit!:))
Dva recepta od jednog te istog mesa su odličan prijedlog. Repiće još nisam probala.
ОдговориИзбришиUh...sve je fantastično!
ОдговориИзбришиSupicu od repića jedem, ali ih nikada do sada nisam pekla. Moraću da probam!
ОдговориИзбришиRadila sam tj.radim često juhu od junečeg repa.. btw imam kući mesara pa rezervira repić za kući. Radila sam i gulaš ali nisam se sjetila peći uz krumpire, pa hvala ti na ideji probati ću ;)
ОдговориИзбришиnisam ih nikada radila niti jela, ali djeluje baš ukusno
ОдговориИзбришиRepići su kod mene bili u juhi, ali ovako ih još nisam pripremala. Odlična ideja i kod tebe mi sve tako dobro i fino izgleda !
ОдговориИзбришиNikada nisam probala juneće repiće (mada po preseku ne shvatam zašto im tepamo, poveliki su :-))Ovako su nekada domaćice pravile ručkove - prvo pile skuvaju i naprave supu, pa ga zapeku sa krompirima i dobiju glavno jelo. Sada smo se nešto pokondirili, pa sve to ide nekako drugačije. Vrlo lepo, čestitke gostu-blogeru, velikom šefu :-)
ОдговориИзбришиPravi domaci rucak!!
ОдговориИзбришиNajdraza mi je ta supa jer zaista nema bolje,bolesnog ozdravi a meso e to ja sredim odmah polije supe ,nemam vremena da ga pecem uz malo hrena ili paradajz sosa ,ja zavrsimm rucak :)
Nikad nisam probala i uvek sam mislila da su to samo neki dodaci koji ne čine jelo kompletnim...Ove tvoje slike to demantuju..Teško da ih mogu naći u mesari, ali potrudiću se, bar supu volimo i vredi je probati :)
ОдговориИзбришиOvdje postoji tradicija jela s junećim repom i baš divno da si ponudila ove recepte i podsjetila me. Bilježim i spremam!
ОдговориИзбришиBlago tebi kad dođe do junećeg repa:-))) Ovde ih je sve teže naći. Šta rade sa sa njima nije mi jasno. Nema bolje supe ni pihtija nego do junećeg repa. Doduše ni supa od junećieg jezika
ОдговориИзбришиnije loša, al rep je rep. Kad ga nađem posle skuvane supe sledi mu put u sos od mirođije, ali eto tebe sa novom idejom, moraću da probam:-)))
Skoro sam sigurna da bi mi se dopale obe varijante... :) Volim repice, ali ne pamtim kad sam ih zadnji put jela...
ОдговориИзбришиprelijepo,hvala na ideji
ОдговориИзбриши