Verujem da ćete se iznenaditi kada ugledate novi receptić na blogu!:) Evo, posle duže pauze nešto vrlo ukusno i krckavo za lep početak dana (ili slatku užinu, ako više volite:). Dobra stvar je da sastojke možete menjati po ukusu i koristiti kao dodatak raznim poslasticama, ali je vrlo ukusna za grickanje i sama - domaća granola!:)
Domaća
granola
Sastojci:
1
šolja ovsenih pahuljica
1
šolja seckanog orašastog voća (lešnici, bademi, orasi)
40
g putera
2
kašike meda
½
kašičice cimeta
prstohvat
mlevenog karanfilića
1 kašika naribane korice pomorandže
Priprema:
U
dublju posudu staviti ovsene pahuljice i seckano orašasto voće. Dodati začine i
naribanu koricu neprskane pomorandže. Rastopiti puter i med na laganoj
temperaturi, pa umešati u smesu. Sve lepo sjediniti.
Pleh
za pečenje obložiti pek papirom i raširiti pripremljenu smesu u tankom sloju. Staviti u
zagrejanu rernu i peći na 180 C oko 30 minuta, paziti da ne zarumeni previše.
Kad je granola ispečena, sačekati da se malo prohladi, a zatim je usitniti. Čuvati
u zatvorenoj teglici i iskoristiti u roku od dve nedelje.
Predlog
za serviranje: u činjicu staviti 5-6 kašika pripremljene granole, dodati grčki
jogurt i seckano sveže voće i poslužiti kao slatki doručak ili užinu.:)
Recept za domaću granolu i još ukusnih, zdravih recepata možete pročitati u online magazinu Plezir.:)
Predivno izgleda granola, kao i fotografije! 😍
ОдговориИзбришиHvala ti draga moja.:)))
ИзбришиSuper izgleda. S agranolom imam isti odnod+s kao i sa kiflicama, nikada dosta recepta.
ОдговориИзбришиU pravu si, svasta se tu moze fino iskombinovati.:))
Избриши