уторак, 8. мај 2018.

Domaća granola



Verujem da ćete se iznenaditi kada ugledate novi receptić na blogu!:) Evo, posle duže pauze nešto vrlo ukusno i krckavo za lep početak dana (ili slatku užinu, ako više volite:). Dobra stvar je da sastojke možete menjati po ukusu i koristiti kao dodatak raznim poslasticama, ali je vrlo ukusna za grickanje i sama - domaća granola!:)

Domaća granola

Sastojci: 

1 šolja ovsenih pahuljica
1 šolja seckanog orašastog voća (lešnici, bademi, orasi)
40 g putera
2 kašike meda
½ kašičice cimeta
prstohvat mlevenog karanfilića
1 kašika naribane korice pomorandže

Priprema:

U dublju posudu staviti ovsene pahuljice i seckano orašasto voće. Dodati začine i naribanu koricu neprskane pomorandže. Rastopiti puter i med na laganoj temperaturi, pa umešati u smesu. Sve lepo sjediniti.


Pleh za pečenje obložiti pek papirom i raširiti pripremljenu smesu u tankom sloju. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 C oko 30 minuta, paziti da ne zarumeni previše. Kad je granola ispečena, sačekati da se malo prohladi, a zatim je usitniti. Čuvati u zatvorenoj teglici i iskoristiti u roku od dve nedelje.


Predlog za serviranje: u činjicu staviti 5-6 kašika pripremljene granole, dodati grčki jogurt i seckano sveže voće i poslužiti kao slatki doručak ili užinu.:)

Recept za domaću granolu i još ukusnih, zdravih recepata možete pročitati u online magazinu Plezir.:)

4 коментара: