Nešto fino, hrskavo i napravljeno na brzaka.:) Zapravo više ideja nego recept, sem toga veoma ukusno - pikantne paštetice od domaćeg lisnatog testa sa ljutom kobasicom. Možete ih napraviti ranije i zamrznuti, tako će vam biti uvek pri ruci kada zatrebaju za večeru, popodnevnu užinu ili kad vam se iznenada najave gosti.:)
Sastojci: 500 g lisnatog testa, 1 par roštiljskih poludimljenih kobasica, 1 jaje za premazivanje, crni susam za posipanje
Priprema:
Lisnato testo tanko razvijte i isecite na pravougaonike. Na svaki stavite po kolutić kobasice i preklopite. Zasecite na par mesta na vrhu i premažite umućenim jajetom. Po želji pospite susamom, makom ili kimom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta da lepo zarumene.
Paštetice poslužite odmah dok su fino tople uz blagi ili ljuti kečap. Od ove mere dobićete 12-15 komada.
Prijatno grickanje!:)
Prefino draga moja!!!
ОдговориИзбришиSuper grickalica!
ОдговориИзбришиVeć vidim da bih mogla postati ovisna o ovome.
ОдговориИзбришиJa ne bih znala za dosta;) Lepo, fino, neodoljivo. Kiss
ОдговориИзбришиOvakve malo zalogajčiće voli i kad počnem, ne mogu da stanem.
ОдговориИзбришиJoš se nisam odlučila za domaće lisnato, a ova ideja mi je odlična.
ОдговориИзбришиodlično, brzo i efektno!
ОдговориИзбришиsavršeno za kartaška druženja
Ovakvo lisnato testo moze i bez punjenja:)
ОдговориИзбришиLanče, puna si odličnih ideja! Imam ja vege kobaje, pa bih mogla sa njima :)))
ОдговориИзбришиprelepo kao i uvek...
ОдговориИзбришиprelepo kao i uvek...
ОдговориИзбришиHvala, drage moje, nadam se da ce posluziti kao lepa inspiracija.:)
ОдговориИзбришиDa pojasnim.Kadaif sam pravio bar 20 puta.Pravo testo nije ovo za koji je napisan recept.Rezance sam kupovao u Veru ( uvoz iz Grcke) i prave se od pirincanog brasna, nisu suvi vec blago prosuseni.Kao duvan.Sami rezanci su elasticni kao da su od gume, dok su ovi obicni od brasna i jaja lomljivi.Ja u suvi fil stavljam badem, lesnik i orahe.Motaju se "sarmice".Kada se popuni pleh, preko ide puter.Preliv: na 1kg secera oko 800 ml vode.To treba da bude skoro pa otuzno slatko, tako da mozes da pojedes 50 gr ( mada ja mogu i kilo :)))OBAVEZNO kranfilic.Gledajte da posle ovoga radite neke aerobne vezbe :))
ОдговориИзбришиPozdrav, hvala puno na javljanju.:) Pretpostavljam da je ovaj komentar trebao da stoji ispod receptica za kadaif, ali dobro ne smeta i ovde.:) Moram priznati da kod nas nisam uspela da pronadjem rezance za kadaif (dobila sam ih na poklon iz HR) ali verujem da koristiti info gde se mogu nabaviti i kod nas. Svidja mi se ta verzija gde se mogu motati sarmice od rezanaca, a fil sa bademima, lesnicima i orasima zvuci vise nego sjajno.:))) Hvala jos jednom na svim sugestijama iz prve ruke... veliki pozdrav!:))
Избришиp.s. prebacicu ovaj komentar ispod recepta za kadaif, pa da moze i tamo da se pogleda.:)