Sastojci: 6 jaja, 6 kasika secera, 3,5 kasike brasna, 1 kasika kakao praha
Fil: 2,5 dl mleka, 1,5 kasika brasna, 5 kasika secera, 2,5 dl slatke pavlake, pola kesice zelatina, 80 g kokosa, 1 vanilin secer
Priprema:
Umutiti penasto belanca, dodati secer i jedno po jedno zumance. Pazljivo umesati brasno i smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati prosejani kakao. I tamnu i svetlu smesu sipatu u spric, pa preko masnog papira naizmanicno povlaciti kose pruge. Peci na 200 C oko 20 minuta. Pecenu koru izvaditi na vlaznu krpu i uviti u rolat.
Razmutiti brasno i secer sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko zagrejati i skuvati krem. Dodati kokos i ostaviti da se ohladi. U ohladjeni krem dodati umuceno slatko vrhnje i zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice.
Odmotati rolat, podeliti na dva dela i svaki premazati pripremljenim kremom. Uviti ponovo rolate i dobro rashladiti pre sluzenja. Mogu se napraviti dva mala ili jedan veci rolat.
ne znam sta prije da citam,gledam..!!!sve mi je predivno !!!
ОдговориИзбришиHvala puno, bice tu jos finih stvari, samo dok se malo uhodam...lepe pozdrave saljem!;))
ОдговориИзбришиZamalo da propustim ovu divotu.
ОдговориИзбришиFantasticno!
Slazem se sa Ruzom123.Sve je predivno....Jedna poslasticarka:)
ОдговориИзбришиSuper izgleda :)
ОдговориИзбришиa kako se krem pravi
ОдговориИзбриши