уторак, 17. новембар 2009.

Dvobojni rolat


Sastojci: 6 jaja, 6 kasika secera, 3,5 kasike brasna, 1 kasika kakao praha

Fil: 2,5 dl mleka, 1,5 kasika brasna, 5 kasika secera, 2,5 dl slatke pavlake, pola kesice zelatina, 80 g kokosa, 1 vanilin secer

Priprema:

Umutiti penasto belanca, dodati secer i jedno po jedno zumance. Pazljivo umesati brasno i smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati prosejani kakao. I tamnu i svetlu smesu sipatu u spric, pa preko masnog papira naizmanicno povlaciti kose pruge. Peci na 200 C oko 20 minuta. Pecenu koru izvaditi na vlaznu krpu i uviti u rolat.

Razmutiti brasno i secer sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko zagrejati i skuvati krem. Dodati kokos i ostaviti da se ohladi. U ohladjeni krem dodati umuceno slatko vrhnje i zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice.

Odmotati rolat, podeliti na dva dela i svaki premazati pripremljenim kremom. Uviti ponovo rolate i dobro rashladiti pre sluzenja. Mogu se napraviti dva mala ili jedan veci rolat.

6 коментара: