Ukusno i lepo posluženje na početku svečanog ručka ili večere, možda čak i kasni doručak vikendom, a komotno ga možete poslužiti i kada vam gosti jave da stižu za pola sata!:))
Sastojci: 250 g lisnatog testa, 200 g šampinjona, 1 crni luk, 100 g tanko isečene šunke, 75 g naribanog kačkavalja, so, mleveni biber, peršunovo lišće, 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Na
malo ulja propržiti sitno seckani crni luk . Dodati šampinjone isečene na
listiće i sve zajedno dinstati desetak minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu,
a na kraju posuti seckanim peršunovim lišćem. Kad su šampinjoni omekšali, pomeriti
ih sa ringle i ostaviti da se ohlade.
Lisnato testo rastanjiti u pravougaonu koru. Preko kore poređati listove šunke, zatim dinstane šampinjone i naribani kačkavalj.
Sve zaviti u rolat, a krajeve malo podvući da fil ne iscuri prilikom pečenja. Rolat zaseći nožem na par mesta i na kraju premazati umućenim jajetom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta. Prijatno!:)
(recept je objavljen u časopisu Bakina peciva)
Savrseno!!
ОдговориИзбриши❤️❤️❤️
Избриши