Nešto toplo i fino na brzaka za doručak ili večeru, sa ovom pitom ćete iznenaditi ukućane... nama se baš dopala.:))
Sastojci (kore): 200 ml ulja, 200 ml jogurta, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 350 g brašna, 1 jaje za premazivanje, malo susama za posipanje
Nadev: 1 veći crni luk iseckan na kockice ili na rebarca, 3-4 paprike iseckane na kockice, so, biber po ukusu, malo ulja
Priprema:
Prvo
pripremiti nadev. Crni luk iseći na kockice ili na rebarca i propržiti na malo
ulja. Dodati papriku isekanu na kockice i sve zajedno dinstati par minuta dok
povrće ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Skloniti na stranu da se
prohladi.
U
dublju posudu sipati ulje i jogurt, dodati so i brašno pomešano sa praškom za
pecivo. Sve lepo sjediniti u glatko testo.
Testo podeliti na dva dela, pa svaki deo rastanjiti u koru. Na dno podmazanog kalupa staviti prvu koru, a odgore rasporediti pripremljeni fil. Sve pokriti drugom korom, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30-40 minuta. Kad se malo prohladi, iseći je na kocke i poslužiti. Prijatno!:))
Нема коментара:
Постави коментар