Nadev: 1 patlidžan srednje veličine, 1 crni luk, so, biber, 50 g naribanog parmezana, seckani peršun po želji
Priprema:
Razmutiti
kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera i brašna. Ostaviti na toplom da
nadođe.
Sjedniti
brašno, so, pripremljeni kvasac, jaje, mleko i malo ulja. Zamesiti glatko
testo, a po potrebi dodati još malo brašna ili tečnosti. Testo pokriti i
ostaviti da odmara dok se ne udvostruči, oko pola sata.
Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk. Dodati kockice patlidžana i sve zajedno kratko dinstati dok povrće ne bude mekano. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Skloniti sa ringle i kad se malo prohladi umešati naribani parmezan i sitno seckano peršunovo lišće.
Testo rastanjiti u pravougaonu koru i rasporediti pripremljeni fil preko cele površine. Zamotati u rolat, pa iseći na manje parčiće dužine oko 5 cm. Isečene parčiće poređati u krug, jedan pored drugog, pa ostaviti da još malo rastu dok se rerna zagreje.
Pre pečenja, pužiće premazati umućenim jajetom i peći ih na 200 C oko 30-35 minuta da se lepo ispeku i zarumene. Prijatno grickanje!:)
Нема коментара:
Постави коментар