Dragi moji, ove nedelje na blogu možete pročitati predloge za brza i lagana jela od sezonskih namirnica, pravi mali letnji jelovnik. Svakog dana biće objavljena po tri predloga (šta spremiti za doručak i ručak ili recimo za ručak i večeru), a ako recept već postoji na blogu ostaviću samo link tako da ćete ga vrlo lako pronaći.:)
Eto, nadam se da ćemo do kraja nedelje napraviti malu zbirku receptića koji će poslužiti kao lepa inspiracija u predstojećim letnjim danima.:)
PONEDELJAK
- Namaz od tunjevine (doručak)
- Hladna supa od krastavaca (ručak ili lagana večera)
- Sarmice od vinovog lista (ručak)
Sastojci: 180 g tunjevine, 100 g krem sira, malo limunovog soka, so, biber, seckani peršun ili vlasac
Priprema:
Tunjevinu ocediti od ulja i usitniti u blenderu u fini pire. Dodati krem sir i začine po ukusu. Sve izmešati i servirati kao namaz uz prepečene hlepčiće ili koristiti kao podlugu za sendviče.
Hladna supa od krastavaca
Sastojci: 2 krastavca, 400 ml grčkog jogurta, 100 ml vode, 1 čen belog luka, seckana mirođija (po ukusu), prstohvat soli i bibera
Priprema:
Krastavce iseći na kolutove i staviti u blender (ostaviti nekoliko kolutića za dekoraciju). Dodati polovinu grčkog jogurta, beli luk i začine po ukusu.
Sve fino izmiksati, pa zatim sipati preostali jogurt i vodu. Još jednom kratko izblendirati, probati i popraviti ukus po potrebi. Ostaviti u frižideru barem pola sata pre služenja kako bi se svi ukusi lepo sjedinili.
Hladnu supu poslužiti u činijicama i dekorisati kolutićima svežih krastavca i grančicom mirođije.
Sarmice od vinovog lista (link do recepta u naslovu + neki fini grčki receptići:)
Нема коментара:
Постави коментар