Ovaj tart se sasvim lagano priprema, osvežavajući je zbog nadeva sa višnjama, dok je testo posebno mekano jer sadrži vrlo malo putera i jogurt, dopašće vam se sigurno.:) Ako pravite u većem kalupu (recimo okruglom, prečnika 24 cm) slobodno duplirajte sastojke.:)
Želim vam prijatno nedeljno popodne!:))
Fil: 300 g očišćenih višanja, 2-3 kašike šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašika ruma, 1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Zamesiti prhko testo od navedenih sastojaka, zamotati ga u foliju i ostaviti pola sata u frižideru. Za to vreme pripremiti nadev od višanja. Višnje posuti šećerom, dodati cimet i rum i kuvati 20-ak minuta da se malo zgusne i da ispari višak tečnosti, zatim ostaviti na stranu da se ohladi.
Testo razviti u pravougaonu koru (odvojiti malo testa na stranu za dekoraciju). Uz pomoć oklagije prebaciti testo u podmazan kalup (može se staviti i papir za pečenje) i izbockati viljuškom na par mesta. Preko kore rasporediti prohlađeni fil od višanja, a ogore staviti dekoraciju od preostalog testa (testo razviti i modlicama izvaditi srca, cvetiće i dr.).
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 minuta da blago porumeni. Sačekati da s emalo prohladi i posuti šećerom u prahu pre služenja. Prijatno!:)
Napomena: tart možete napraviti i sa nekim drugim voćem, na primer borovnicama, malinama, kupinama, a biće fino ako iskombinujete sa malo čokolade.:)
Ako želite da sačuvate receptić, samo kliknite na karticu... i save!:))
Ah kako ovo predivno izgleda! I ah, kako mi pravite zazubice svi vi sto ostavljate recepte sa visnjama...
ОдговориИзбришиMoracu da saljem tanjiric brzom postom (ili makar visnje:), a jos je bolje da svi dodjete na degustaciju pa da zajedno uzivamo!:))
ИзбришиEIN HERZIGER KUCHEN
ОдговориИзбришиSEHR LECKER
wünsche noch einen schönen TAG
bis bald die BIRGIT aus TIROL
Thank you, dear Birgit!:))
ИзбришиEvo sam se susrela sa svojim buducim omiljenim receptom za tart! Neki dan sam imala visak kajsija, pao mi je neki ovakav specijalitet na pamet.. No nisam imala dovoljno putera, a bilo mi mrsko ici da kupim i propade ideja (kajsije nisu, otisle su u obicni muceni kolac)... Sve ove sastojke je lako zateci u kuhinji a rezultat djeluje bogovski! Njam sa najvecim N :)
ОдговориИзбришиDivnoo, drzim fige za sto skoriju probu, nadam se da ce vam se dopasti pa da cete isprobati redom sa svim vockicama!:)))
Избриши