Ovog puta nešto brzo, krckavo i ukusno za kasni doručak nedeljom (ili brzi radnim danima:). U ove tople francuske sendviče zaljubićete se na prvi zalogaj i sigurna sam da ste isprobali barem neku sličnu verziju. U nastavku pročitajte kako ih najednostavnije napraviti.:)
Croque Monsieur
Sastojci: 8
kriški integralnog hleba, 200
g praške šunke, 100 g kačkavalja
Bešamel
umak: 2
dl pavlake za kuvanje ili mleka, 1
kašika integralnog brašna, komadić
putera, so,
biber
Priprema:
Na
malo maslaca kratko propržiti kašiku brašna. Dodati pavlaku za kuvanje i sve
fino razmutiti da nema grudvica. Kuvati 2-3 minuta da se umak zgusne. Dodati
vrlo malo soli i bibera po ukusu.
Na
pleh za pečenje poređati kriške hleba, rasporediti šunku i sir, pa na svaki
komad staviti po kašiku bešamel umaka. Pokriti drugom kriškom hleba, staviti
još jednu kašiku bešamela odgore i posuti naribanim sirom. Sve kratko zapeći u
rerni da se sir rastopi a hleb postane fino hrskav. Poslužiti toplo za doručak.
Još malo "krckavih" predloga za dobro jutro i ukusan početak dana (linkovi su ispod slike):
Da da volimo gospodina a i gospodju Croque :)
ОдговориИзбриши:)) Najbolje pasu ruku pod ruku zajedno.:))
ИзбришиGenijalna mi je fora sa bešamelom! U pravu he Dubravka gospođu i gospodina ne treba razdvajati :-)
ОдговориИзбришиSef ovo zaobilazi u sirokom luku, njemu pravim samo sa slaninicom.;))
ИзбришиSuper doručak :)
ОдговориИзбришиHvala Jafi!:))
ИзбришиTacno, Dubravka je u pravu :-)
ОдговориИзбришиSutra repriza, izvolite svi na dorucak.:)))***
ОдговориИзбришиVaži, može i meni jedan sa slaninicom? :-)
ИзбришиMa, znala sam da se ti i sef odlicno slazete.:))
ИзбришиBas pre neki dan sam gledala film sa Meril Strip gde ona sprema Croque. I pitala se kako to izgleda,kad eto meni odgovora ☺. Hvala.
ОдговориИзбришиDivnoo, taman da se isproba sutra za dorucak, prijatno grickanje!:))
ИзбришиJako fino izgleda ,odlino....
ОдговориИзбришиHvala puno draga moja.:))
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши:)))
ИзбришиPitanje:Zašto ne mogu da otvorim recept za Interkontinental tortu.Kako ste stavili na link otvori mi se Proljetna torta.Molim Vas za recept.
ОдговориИзбришиPronašla,može,hvala...
ОдговориИзбришиDraga Slavice, odgovor malo kasni ali drago mi je da ste uspeli na kraju da otvorite, desi se nekada da net preskace pa je moguce da je zato "prebacio" link.:) Sve najbolje i puno Vas pozdravljam!:)
Избриши