A sada nešto slatko.:) Ovo je treći i poslednji nastavak našeg uskršnjeg menija koji ste prethodnih dana pratili na blogovima Ja u kuhinji, Milin kuvar, Moje grne i Prstohvat soli. Pouzdano znam da su neki receptići već isprobani (nadam se da su bili ukusni:), a ako ste možda još nešto pravili, obavezno nam "šapnite" utiske.:)
Verujem da već svi znate gde možete preuzeti Uskršnji kuvar, e-knjižicu sa izabranim uskršnjim receptima koja je nastala u saradnji sa Doncafe Ljubitelji kafe i portalom Najbolja mama na svetu.
Želela bih posebno da se zahvalim Marini Lazarević, direktoru AdValue Marketinga, koja je bila naš koordinator sve vreme, strpljivo odgovarala na brojna pitanja i verovala u nas.:)
Za uskršnje slatke korpice potrebni su nam sledeći sastojci:
Dekoracija: 150 g maslaca, 150 g šećera u prahu, zelena boja za kolače, cvetići i
Priprema:
U dubljoj posudi izmešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte jogurt, ulje, jaja, sok i koricu neprskane pomorandže. Sve fino sjedinite mikserom.
U kalup za mafine stavite papirnate korpice (možete korisitit i duple korpice ako nemate kalup) i napunite pripremljenom smesom do 2/3 visine. U sredinu svake korpice stavite po kašičicu džema od pomorandže ili kajsija). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta. Gotove kolačiće izvadite iz kalupa i ostavite ih da se potpuno ohlade.
Dekoracija
Umutite maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i dodajte par kapljica zelene boje za kolače. Sve fino izjednačite i smesu stavite u špric sa posebnim nastavkom za travu (Wilton broj 233). Ukrasite kolačiće i na vrh stavite cvetiće, leptiriće ili bombonice u obliku uskršnjih jaja.
Možete čak napraviti malog zeku od umešenog ratluka i šećera u prahu (u odnosu 1:1), deo smese obojite ružičastom nijasnom i napravite mu šapice.:)
(sponzorisani post)
Lanico ja nisam shvatila, kazes u sredini stavimo malmeladu ali gde i kako? Na povsini? Ako je testo kao kolac tecno onda kako u sredini? Mislis da sipamo malo testa onda dzem pa onda ponovo testo? Kako drugacije ako ne mozemo praviti rupicu u koru? A nece ova trava od maslaca da se topi? Jel moramo stalno imati u frizideru? A sta sa kolacem ako je frizideru?? Ajoj komblikovano mi deluje.
ОдговориИзбришиDraga Demi, korpice su sasvim jednostavne za pravljenje, napune se smesom do 2/3 i onda se samo spusti jedna kasicica dzema u sredinu (on ce odmah potonuti), a smesa ce se prilikom pecenja ravnomerno rasporediti.:) Dekoracija od maslaca se stavlja tek kada se korpice potpuno ohlade i nece se otopiti (ne mora ce cuvati u frizideru), mada ne smeta ako se kolacici stave na hladno.
ИзбришиIskreno, tu dekoraciju retko ko jede, mada je potpuno jestiva, ali izgleda lepo i veselo na kolacicima.:)
Jel to neka vasa tradicija da jedete kolac sa marmeladom za Uskrs ili si to samo negde videla i pravila? Hvala...
ОдговориИзбришиZa Uskrs se mogu napraviti bilo koji kolaci po zelji ukucana, nema posebnih pravila.:) Obicno to budu neki svecani kolacici ili torta, a korpicama sa uskrsnjom dekoracijom se najvise obraduju deca (u mom slucaju dve male bratanice:).
ИзбришиJel imas 2 sina?? Bravo ti! A sto se tice kolac, nece puter na vrh da se topi ako serviram i ostavim u sobnoj temperaturi?
ИзбришиAaaa to su deca tvog brata?? Opet cestitam! Dobra tetka, pravi kolace!
Избриши:))) To su devojcice mog brata od ujaka (mozda ovo zvuci komplikovano:), znaci nije mi rodjeni brat, ali sam njegovim curicama tetka.:)))
Избришиp.s. dekoracija se nece otopiti na sobnoj temperaturi, mozda ce samo malo omeksati, ali nece izgubiti formu.:)
ИзбришиHvala shvatial sam :) Mi imamo samo jednu rec za engl. rec cousin ali shvatila sam. :) :*
Избриши:)))) ma, kod nas je to malo komplikovano, nekada moram da razmislim ko se kome sta pada, hihihi...:D
ИзбришиE opet se zbunila nije cousin, anyway, kako si dobra! ☺i sigurno uzivaju sa ovakvim zalogajcicama sto im pravis! Kod nas cousin je ksaderfos, ksaderfi (z) i njihova deca i deca od sestre/brata su nama anipsia. Anipsios,anipsia☺ Nastavi lepim dekoracijama!
ИзбришиPrekrasne su! Pogotovo ova sa zečićem! Sretan Uskrs!
ОдговориИзбришиHvala draga Tamara.:)
ИзбришиTrava ti je "prava":) Prelepo:)
ОдговориИзбриши:)) Travicu obicno sklonimo pre grickanja, da nam ne smeta.:D
ИзбришиMadeni su ti mafini! Tako veseli i baš praznični!
ОдговориИзбришиI meni je favorit ovaj zeka kome iz mafina viri repić... ;)
Mislim da je taj zekanic ostao citav, ali mafini su nestali, hihihi... moracu da napravim novu turu.:)))
ИзбришиFantastične su, ukras na tolu i još jestiv!
ОдговориИзбришиHvala draga Dzoli.:)
Избриши