субота, 16. јул 2011.

Korpice sa ribizlama



Dragi moji, ako ste mozda primetili ovog meseca malo "zabusavam" sa novim receptima.;) Toliko mi je vruce da mi se ne da nista posebno spremati, a verujem da je i vama isto tako toplo... ali opet, evo jednog laganog receptica koji se moze brzo napraviti, fino je kad vam se najave neki gosti ili jednostavno zelite da obradujte vase ukucane ovim  malenim korpicama od lisnatog testa napunjenih sladoledom i sezonskim vocem.;))

Korpice sa ribizlama


Sastojci: 1 pakovanje lisnatog testa (500 g), sladoled od vanile, ribizle ili neko drugo crveno bobicasto voce

Priprema:

Razviti lisnato testo na 0,5 cm debljine i modlicom ili casom izvaditi krugove precnika 8 cm. Polovina krugova ce nam posluziti kao osnova za korpice, a iz druge polovine manjom casicom precnika 5 cm izvaditi sredinu tako da se dobije oblik prstena.

Poredjati pune krugove na podmazan pleh i premazati ih sa malo vode. Na svaki pun krug staviti prsten od testa i premazati zumancetom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 c oko 15-20 minuta dok fino ne porumene.


Kad su korpice gotove, ostaviti ih da se ohlade potpuno. Neposredno pre serviranja u svaku korpicu staviti po malu kasiku sladoleda od vanile ili ulupanog slaga i dekorisati ribizlama ili nekim drugim sitnim bobicastim vocem. Posuti sa jos malo secera u prahu i posluziti... uzivajte!;))

Napomena: korpice se mogu puniti i kremom od sira, penom od cokolade ili nekom drugom finom kremom po zelji.;))


Vol-au-vents aux groseilles

Ingrédients:  1 pâton de pâte feuilletée , 1 jaune d´oeuf,  glace à la vanille ou crème chantilly vanillée, groseilles ou autres fruits rouges 
Préparation :

Étalez finement la pâte feuilletée sur une épaisseur de  5 mm. Découpez des ronds dans  la pâte d´environ 8 cm à l´aide d´un verre (la ½ de ces ronds serviront de fond aux vol-au-vent).  Avec une petit verre de 5 cm évidez le centre de la moitié des ronds préparés de manière à formez an anneau qui servira de surface aux vol-au-vent.

Faites préchauffer le four à 200 °C. Disposez les ronds pleins sur une plaque beurrée allant au four et collez chaque anneau sur son rond respectif, puis dorez au jaune d´oeuf. Faites cuire au  four pendant 15-20 minutes. Sortir du four et laissez refroidir sur une grille.

Lorsque les vol-au-vent sont froids, les garnissez au dernier moment de glace à la vanille ou de crème chantilly vanillée et les décorez avec quelques grosseille et un voile de sucre glace.

Vous pouvez variez les garnitures: fromage blanc, mousse au chocolat etc.

18 коментара:

  1. Sto se mene tice, sve ti je oprosteno:)))
    Preslatko izgledaju ove korpice... pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična ideja koju bilježim. Znaš da sam ja sucker za jednostavno, brzo i da izgleda savršeno kao ovo! Jedino ću sladoled od vanilije zamijeniti nekim drugim ili nekom brzinskom kremom. Naime, vanilija mi je zadnji sladoled, a na kombinaciju šlaga i voća u bilo kojem kolaču, smrkne mi se. Bilježim.

    ОдговориИзбриши
  3. Preslatko! Brzo, jednostavno i idealno za nenajavljene goste.

    ОдговориИзбриши
  4. Ima neki nemački božićni keksić, zove se Hildabrötchen, a pravi se isto kao ove tvoje korpice, samo od prhkog testa i u ovaj cvetić koji ide odozgo unutra ide džem.

    Ja nisam neki ljubitelj ribizli, ali ako nekako mogu da ih "svarim" onda ovako - nipošto solo, van kolača. Divno izgleda.

    ОдговориИзбриши
  5. Ideja je sjajna!!! Bas volim takve korpice... :)

    ОдговориИзбриши
  6. Božanstveno izgledaju, obožavam voćne korpice, a ribizle su tako dekorativno voće, baš su stvorene za ovaj kolač. Fotografije su ti prelepe mila :)))

    ОдговориИзбриши
  7. ja najviše volim ovakve brze i jednostave a opet prekrasne recepte!!1

    ОдговориИзбриши
  8. Volim Vol-au-vents sa svim punjenjima i slanim i saltkim. Odlicna ideja i fotke!

    ОдговориИзбриши
  9. Fantastično izgledaju,izuzetno dekorativni a pri tome lagane pripreme,nema boljeg..a fotkice su ti prelijepe,sva nježnost ovih korpica u prvom je planu..divno..najljepši pozdrav i drži se hlada:)

    ОдговориИзбриши
  10. ne samo da je brzo, već je prekrasno, dekorativno i jako fino! Bravo!

    ОдговориИзбриши
  11. Tako su medene ovako malene, a dekoracija jestiva je super. Uvek u minijaturi na ovom blogu.

    ОдговориИзбриши
  12. Preslatke su i jako dekorativne! Bravo!

    ОдговориИзбриши
  13. Odlične su! Ja bi sad maloooo - njami!

    ОдговориИзбриши
  14. Divno izgledaju! Sviđa mis e dodatak sladoleda, tako jednostavno, a prekrasno :D

    ОдговориИзбриши
  15. Prekrasne korpice ! Iako jednostavnije za pripremu moraju biti jako fine. Lisnato tijesto u ovoj kombinaciji je odlično, uz kiselkaste ribizle prava osvježavajuća poslastica !

    ОдговориИзбриши