четвртак, 17. јун 2010.

Palmiers


Nezni poput andjeoskih krila, slatki zalogajcici od lisnatog testa kojima cete "zaciniti" popodnevna caskanja uz soljicu kafe... volim da ih posluzim uz sladoled a veoma su ukusni i ovako sami za grickanje, necete im tako lako odoleti!;))))

Sastojci: 500 g lisnatog testa, 50 g maslaca, 2-3 kasike kristal secera

Priprema:

Razviti lisnato testo, premazati tanko maslacem i posuti kristal secerom. Preklopiti levu i desnu stranu testa prema sredini, ostavljajuci razmak oko 1 cm po sredini. Preklopiti zatim jednu polovinu testa preko druge, pa ostrim nozem seci snite debljine 0,5 cm.

Redjati u pleh preko masnog papira i peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C, oko 10-tak minuta sa jedne strane, pa zatim ih pazljivo preokrenuti i peci jos 5-6 minuta sa druge strane dok se secer ne kramelizira.

Napomena: paziti da ostanu svetle boje, tek da blago zarumene po ivicama pa odmah izvaditi jer vrlo lako izgore zbog secera. Mozete ih posuti sa malo cimeta ako volite ili napraviti u slanoj varijanti sa nadevom od paprike i zacinskih trava, izgledace isto vrlo lepo.

7 коментара:

  1. Deci za dorucak cesto pravim raznorazne kerefeke od lisnatog testa, oni obozavaju, a meni za cas posla. Odavno se spremam da isprobam i Palmiers, a sad si me ti naterala da pozurim, jer tvoji izgledaju prelepo.

    ОдговориИзбриши
  2. Lisnato testo obozavam, a ovo izgleda vrlo primamljivo.

    ОдговориИзбриши
  3. Cesto ih pravim, samo sto dodam jos i suvo grozdje. :)
    Odlicni su!

    ОдговориИзбриши
  4. Jako zanimljivo:))))Mnogo mi se dopada....
    Veliki pozdrav za upornog i uspešnog kreativca iz Željkine radionice
    Željka:)

    ОдговориИзбриши