Sastojci: 250 g lisnatog testa, 4 kruske, 1 kafena soljica mlevenih oraha, 1 kafena soljica secera, 2-3 kasike ruma, malo naribane korice limuna
Priprema:
Kruske oljustiti, iseci na polovine i malkice izdubiti, napuniti smesom od mlevenih oraha, secera i ruma. Premazati limunovim sokom da ne potamne.
Lisnati testo razviti, ne previse tanko, odgore rasporediti polovine kruskica, sa nadevenom staranom okrenutom ka testu. Iseci oblik kruske, ostavljajuci rub od 1 cm testa.
Priprema:
Kruske oljustiti, iseci na polovine i malkice izdubiti, napuniti smesom od mlevenih oraha, secera i ruma. Premazati limunovim sokom da ne potamne.
Lisnati testo razviti, ne previse tanko, odgore rasporediti polovine kruskica, sa nadevenom staranom okrenutom ka testu. Iseci oblik kruske, ostavljajuci rub od 1 cm testa.
Od preostalog teata izrezati oblik listica, nozem zaseci sare i uz malo vode zalepiti po dva listica na svaku lisnatu podlogu. Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 15-tak minuta. Pre sluzenja posuti secerom u prahu.
.
Jako jako lepo!!
ОдговориИзбриши