Ako do sada možda niste pravili pitu od patlidžana, onda vam najtoplije preporučujem da isprobate.:)
Sastojci: 250
g tankih kora, 100 ml ulja, 100 mineralne vode, 2
patlidžana, 1
crni luk, so,
biber, peršunovo
lišće, 1
jaje za premazivanje, susam
Priprema:
Priprema:
Patlidžane
ispeći u rerni da omekšaju, zatim oljuštiti i sitno iseckati (mogu se samleti i na
vodenici za meso). Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk i dodati
patlidžan. Sve kratko propržiti, začiniti po ukusu (staviti dosta bibera) i posuti
seckanim peršunom. Možete dodati i kašiku ajvara po želji.
Kore za putu iseći na pola tako da se dobiju manje pravougaonici. Svaku koru poprskati sa malo ulja i mineralne vode. Na jedan kraj staviti kašiku fila a krajeve saviti prema unutra. Zamotati kao rolnice i poređati na pleh. Pitice premazati sa malo ulja i vode i peći na 200 C oko 30 minuta. Poslužiti tople uz kiselo mleko.:)
Od preostalih kora možete napraviti omiljenu pitu sa sirom... prijatno grickanje!:))
ove pitice sa patlidžanom zvuče ukusne i deluju zdrave, bravo, nikad nisam imala takvu ideju za pitice. Ipak kad sam pročitala proceduru i videla sam reč popržiti ne želim da ih jedem, kako bismo mogli da to pravimo još zdravije, sigurno treba prvo malo omekšati crni luk ali kako, ali sad mi je dosla jedna dobra ideja što se kombinaciju tiče...hm u stvari postoje puno kombinacija... ali kako bez prženja?
ОдговориИзбришиPozdrav, moze se napraviti i bez luka, samo on nekako daje finu osnovu i ukus.:) Plavi se takodje ne mora prziti, dovoljno ga je samo ispeci u rerni i zatim sitno naseckati.:)
Избришиuh kakve dve divne I vrlo jednostavne ideje, hvala puno. bas imam u frizideru I kore I plavi patlidzan, pravim cim dodjem kuci.
ОдговориИзбришиDivnoo, nadam se da ce pitice prijati.:)))
ИзбришиUuuuu, 'de me nađe! Patlidžan obožavam i pravim godinama pitu od njega, ali ove tvoje pitice su mrak! ❤ A sviđa mi se i kako si motala pitu sa sirom, pa će to ubrzo kod mene na probu..
ОдговориИзбришиGago, znam da volis patlidzan, a pitice su zgodne jer budu fino hrskave sa svih strana. Trouglasta pita je klasik, pa kad sam vec napravila slicicu da se malo podsetimo.:)
ИзбришиDivne su, ove sa patlidzanom su mi posebno zanimljive :)
ОдговориИзбришиNe ispadne ih puno, ovo je bas mera za probu, pa se mogu reprizirati ako se ukucanima dopadnu.:))
ИзбришиSavršeno!
ОдговориИзбришиHvalaaa, izvoli na pitice.... ili da ih posaljem brzom postom?:))
ИзбришиPreukusno izgledaju i jedne i druge :))
ОдговориИзбришиSefu se vise svidjaju one druge, tako da sa patlidzanom sve poruckamo komsinica i "moi".:))
ИзбришиUh, kako ovo fino izgleda! Obozavam patlidzan! Verovatno cemo uskoro da probamo...
ОдговориИзбришиSuper, samo nemoj odmah otkriti ukucanima sa cime su pravljene, neka malo pogadjaju.:))
ИзбришиInteresantne su ove pitice.Drugačije su motane sa patlidžanom.Baš mi se sviđaju!:)
ОдговориИзбришиRolnice su posebno hrskave i lepo se ispeku sa svih strana, a mogu se napraviti i sa nekim drugim filom.:)
ИзбришиKod Vas Lana uvijek sve jako privlačno i slasno izgleda.. pa tako i ove rolnice!
ОдговориИзбришиHvala puno draga Nado, nedostaju mi tvoji lepi receptici.:)) p.s. mozemo na "ti", nadam se da se ovde svi ugodno osecamo.:))
ИзбришиSjajno. Obozavam ovaj nacin motanja.
ОдговориИзбришиBaka je uvek tako pravila pitice sa sirom, zgodne su jer se mogu grickati bez viljuske i noza.:))
ИзбришиBaš ti hvala što si me podsetila na ove pitice...davno,davno sam pravila pitu od patlidžana i mogla bih da je ponovim...pitice su ti prelepe.
ОдговориИзбришиHvala puno draga Zorice.:)))
ИзбришиEno stavih sliku na Coolinariku a uskoro ću staviti recept i na blog...hvala ti na ideji za rolnice.
ИзбришиVidela sam slicicu na fejsu, hvala puno i tebi na isprobanom recepticu.:)))
Избриши..."Ako do sada možda niste pravili pitu od patlidžana"...
ОдговориИзбришиNisam nikad. Pravila sam večeras pitu sa sirom i ostalo mi je nekoliko kora, a imam i patlidzan, pa... :))
Eto, sve sto treba za probu... drziiim fige!:)))
Избриши