четвртак, 5. април 2012.

Salata "Alsacienne"


Ovo je jedna ukusna salata koja je dobila ime po francuskoj pokrajini Alzas, ciji je inace specijalitet. Mozete je spremati skoro preko cele godine, zapravo sve dok ima sveze zelene salate. Od ostalih sastojka potrebno nam je jos malo kuvane sunke, nekog finog sira, kuvano jaje (to je osnova), ali nece smetati da se dodaju jos neki sastojci po ukusu. Moze se posluziti kao lagani rucak ili vecera... et voila!:)

Sastojci (za 2 osobe): 1 zelena salata, 100 g kuvane sunke, 100 g kackavalja (ementalera, gaude i sl.), 2 kuvana jajeta, malo limuna, maslinov ulja, mrvica soli i secera

Priprema:

Mozete korisiti i vise vrsta zelene salate ili odabrati Vasu omiljenu (puter, kristal i dr.). Salatu oprati i iseckati na manje listice. Zaciniti sa malo limunovog soka i ulja i sloziti na tanjir.

Kuvanu sunku i sir iseci na trakice, a jaja skuvati po zelji. Na sredinu staviti po malu kupicu seckane sunke i sira, a kuvana jaja prepoloviti ili iseci na osmine. Sve lepo poredjati i preliti sa umakom od kisele pavlake, jogurta i svezeg zacinskog bilja.

Predlog: ova salata ce biti jos ukusnija ako joj dodate malo seckanog mladog luka i par kolutica paradajza... bon appetit!:)

3 коментара: