Ukoliko su Vam preostala kuvana jaja mozete ih iskoristiti da napravite ove ukusne rolnice. Mogu cak biti i fini praznicni rucak uz dodatak dinstanog povrca i neke salatice... prijatno!:)
Sastojci: 600 g telecih snicli, 4 kuvana jajeta, malo senfa, 0,5 dl belog vina, so, biber
Priprema:
Snicle istanjiti, posoliti i pobiberiti sa obe strane a zatim jednu stranu premazati senfom. Na svaku sniclu staviti po jedno kuvano jaje, zamotati u rolnice i pricvrstiti na par mesta cackalicom. Snicle kratko zapeci sa svih strana na vrucem ulju. Dodati zatim vino i sipati malo vode, poklopiti i dinstati dok meso ne omeksa, oko 30-tak minuta.
Gotove rolnice izvaditi na tanjir a sok koji su pustile zgusniti sa malo gustina i posluziti uz meso. Kao prilog moze se servirati gratinirano povrce i dinstana sargarepa isecena na tanke trakice i kratko proprzena na maslacu i karamelisanom seceru.
Priprema:
Povrce ocistiti, sargarepu i tikvicu iseci na sitne kockice a karfiol podeliti na cvetce. Kuvati 15-tak minuta u slanoj vodi, pa zatim procediti. Na malo ulja i maslaca proprziti crni luk isecen na rebarca, dodati kuvano povrce, kratko prodinstati i prebaciti u vatrostalnu ciniju. Preliti umucenom pavlakom i jajima i kratko zapeci u rerni. Pre sluzenja posuti sitno seckanim persunom... bon appetit!:)
Napomena: ovo je fin nacin da se brzo spremi povrce, mozete staviti i brokoli, krompir, grasak, ubaciti malo sira ili vec sta vam se nadje pri ruci (ili u zamrzivacu:).
Odlični recepti i jela!
ОдговориИзбришиLP.
Super ideja, a pogotovo mi se sviđa prijedlog za prilog - dinstana mrkva! :)
ОдговориИзбришиFenomenalno! Rolnice su jako dekorativne... :)
ОдговориИзбришиPredivno je sve i rolnice i gratinirano povrće:)
ОдговориИзбриши