четвртак, 12. април 2012.

Rolnice sa kuvanim jajima


Ukoliko su Vam preostala kuvana jaja mozete ih iskoristiti da napravite ove ukusne rolnice. Mogu cak biti i fini praznicni rucak uz dodatak dinstanog povrca i neke salatice... prijatno!:)

Sastojci: 600 g telecih snicli, 4 kuvana jajeta, malo senfa, 0,5 dl belog vina, so, biber

Priprema:

Snicle istanjiti, posoliti i pobiberiti sa obe strane a zatim jednu stranu premazati senfom. Na svaku sniclu staviti po jedno kuvano jaje, zamotati u rolnice i pricvrstiti na par mesta cackalicom. Snicle kratko zapeci sa svih strana na vrucem ulju. Dodati zatim vino i sipati malo vode, poklopiti i dinstati dok meso ne omeksa, oko 30-tak minuta.
Gotove rolnice izvaditi na tanjir a sok koji su pustile zgusniti sa malo gustina i posluziti uz meso. Kao prilog moze se servirati gratinirano povrce i dinstana sargarepa isecena na tanke trakice i kratko proprzena na maslacu i karamelisanom seceru.

Gratinirano povrce


Sastojci:  1 solja seckane sargarepe, 1 solja karfiola, 1 solja seckanih tikvica, 1 veci crni luk, 2 dl pavlake za kuvanje, 2 jajeta, so, biber, persunovo lisce

Priprema:

Povrce ocistiti, sargarepu i tikvicu iseci na sitne kockice a karfiol podeliti na cvetce. Kuvati 15-tak minuta u slanoj vodi, pa zatim procediti. Na malo ulja i maslaca proprziti crni luk isecen na rebarca, dodati kuvano povrce, kratko prodinstati i prebaciti u vatrostalnu ciniju. Preliti umucenom pavlakom i jajima i kratko zapeci u rerni. Pre sluzenja posuti sitno seckanim persunom... bon appetit!:)

Napomena: ovo je fin nacin da se brzo spremi povrce, mozete staviti i brokoli, krompir, grasak, ubaciti malo sira ili vec sta vam se nadje pri ruci (ili u zamrzivacu:).


4 коментара: