Moram priznati da sam potpuno zaboravila na ovaj receptic koji je bio objavljen u prethodnom specijalnom posnom izdanju casopisa Hrana i vino a kako je vec novi broj u prodaji, ovom prilikom cu prvo staviti recept za ovo brzo, toplo predjelo, koje se u dane posta moze posluziti i kao kompletan rucak uz sezonsku salaticu. :))
Sastojci: 4-5 vecih krompira, 1 crni luk, 1 zuta i 1 crvena paprika, 2 paradajza, 50 g margarina, so, biber, persunov list
Priprema:
Krompir oljustiti i krupno naribati, posoliti i pobiberiti po ukusu, te izmesati sa margarinom (to ce nam biti podloga za pitu). Pripremiti i nadev u medjuvremenu, luk iseci na rebarca, a paprike na kolutice i sve zajedno kratko prodinstati na malo ulja, zaciniti po ukusu.
Plitki pleh za pecenje namazati margarinom i rasporediti u tankom sloju naribani krompir, peci u rerni oko 30 minuta. Izvaditi iz rerne, preko podloge od krompira staviti dinstano povrce, odgore lepo sloziti kolutice paradajza, posuti seckanim persunom i vratiti u rernu da se jos malo zapece. Posluziti toplo.
Moze se staviti i neko drugo povrce po zelji, tikvice, plavi patlidzan i sl.
inspirativni receptic:)
volim ovakve povrtne pite, s ovom podlogom od krumpira nisam probala ali me jako zainteresirala, svakako ću probati
ОдговориИзбришиPrefino, prefino... :)
ОдговориИзбришиI mene zanima osnova od krompira, a ovo odozgo ne moze da ne valja :)
ОдговориИзбришиOvo mora biti dobro.
ОдговориИзбришиPrekrasan i jednostavan recept. Moram apsolutno isprobati. Naročito obožavam ovakva jela ljeti kad ima povrća u izobilju i može se mijenjati po želji.
ОдговориИзбришиKrumpir umjesto tijesta mi zvuči odlično.
Ovo je sigurna sam za prste polizati!
ОдговориИзбришиJako,jako lepo izgleda u ovim tmurnim danima bas osvezava.Svidja mis e podloga od krompira nisam do sada radila.
ОдговориИзбришиodlično! pogotovo zato što je podloga od krumpita, a ne od prhkog tijesta :)
ОдговориИзбришиkakav krasan ručak
ОдговориИзбришиFantastično izgleda ova fina pita od povrća bez brašna. Krasno ti je i ispala, ja ako bi i pravila nešto slično to nikako ne bi bilo ovako lijepo.
ОдговориИзбришиovo je super ideja umjesto tijesta staviti naribani krumpir, trebam to svakako zapamtiti
ОдговориИзбришиodličan recept!
ОдговориИзбришиKako ti to fino složiš i bolestan bi je jeo. Meni je savršeno i čekam ljeto i obilje svježeg i domaćeg povrća za napraviti je!
ОдговориИзбришиE, ovo je nešto za mene, obožavam ovakve stvari! Da izgleda maestralno, ne moram reći! :)
ОдговориИзбриши