Dragi moji, jeste li se smrzli ovih dana?:) Kod nas je bas dobro zahladilo a mislim da po ovakvom vremenu nista ne prija tako fino kao tanjir tople supice, pa jos ako je domaca i sa nekim ukusnim knedlicama... prelazimo brzo na recept da se malo ugrejemo, verujem da je vecini poznat recept za pilecu supicu pa zato mozete preskociti i odmah preci na citanje drugog dela gde su one fine knedlice.:))
Sastojci: 1 manje pile, 2-2,5 dl vode, 1 kolutic celera, celerovo lisce, 1 koren pastrnaka, 2 korena persuna, 1 glavica crnog luka, 3-4 sargarepe, 1 manji krompir, 3 cesnja belog luka, 7-10 zrna bibera, 1 ravna kasicica secera, 2 kasicice soli, 2 kasicice Vegete, 2 persunovo lisce
Knedlice od pilece dzigerice: 1 pileca dzigerica, 1 kasicica maslaca, 1 jaje, 1 kasicica brasna, 7-10 kasicica prezle, malo seckanog persunovog lisca, so, biber
Priprema:
Pile iseci na manje komade i staviti u dublji lonac da se kuva, naliti sa 2-2,5 dl hladne vode. Pre nego sto supa provri rupicastom kasikom pazljivo skinuti penu i dodati sve ocisceno povrce (crni luk se moze prethodno malo zapeci na plotni preko alu folije). Dodati zacine po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri 45-60 minuta dok meso ne omeksa. Na kraju izvaditi kuvano meso i povrce (mozete posluziti uz neki fini sos ili iskoristiti za pilav), supu procediti da bi bila lepo bistra i zakuvati rezance ili knedlice... bon appetit.:)
Knedlice od pilece dzigerice
Pilecu dzigericu istrugati nozem i odvojiti zilice. Posoliti i pobiberiti po ukusu. dodati jedno zumance, kasicicu maslaca i kasicicu brasna, seckano persunovo lisce i prezlu. U posebnom tanjiru viljuskom blago ulupati belance pa sjediniti sa ostalim sastojcima. Oblikovati male kuglice i jednu po jednu spustati u supu koja vri. Kuvati 10-tak minuta dok knedlice ne isplivaju na povrsinu. Po zelji, mogu se zakuvati i rezanci u supi.:))
p.s. malo jesenje idile iz obliznjeg parkica:)