Nešto konkretno i veoma ukusno što će vas sigurno ugrejati u ove hladne jesenje dane. Napravite brzo i jednostavno svinjski file (lungić) u finom umaku od senfa i belog vina ili, ako možda više volite, pripremite ga sa limunom i slaninicom. Kao prilog odlično se slaže sezonsko povrće ili salata. U nastavku pročitajte i par preporuka za ukusne jesenje poslastice.:)
Bon appétit!:)
Svinjski file u umaku od senfa i belog vina
Sastojci: 1 svinjski file (lungić), 1 manji crni luk, 1 dl belog vina, 1 kašičica senfa, biber u zrnu, lovor, malo maslaca
Priprema:
Svinjski file isecite na manje komade, posolite i uvaljajte u brašno. Propržite ih na malo maslaca i ulja sa obe strane da fino zarumene, pa odložite na tanjir.
U istom tiganju propržiti sitno iseckan crni luk, dodajte biber i lovorov list. Sipajte belo vino i malo vode, pa vratite meso i ostavite da se dinsta na laganoj temperaturi oko dvadesetak minuta. Na kraju dodajte kašičicu senfa i još malo dinstajte, pa poslužite uz prilog od povrća.
Svinjski file sa limunom i slaninom
Sastojci: 1 svinsjki file (lungić), nekoliko šnitica slanine, 1 limun, 1 dl belog vina, so, biber, malo maslaca
Priprema:
Svinjski file isecite na manje komade, posolite i pobiberite. Na svaki stavite po šniticu slanine a preko toga kolutić neprskanog limuna, pa sve učvrstite čačkalicom. Propržite kratko sa obe strane na zagrejanom ulju i maslacu, zatim dodajte belo vino i dinstajte dok meso ne omekša.
Poslužite uz kuvani krompir ili pirinač i sve prelijte umakom koji je ostao u tiganju. Prijatno!:)
Jesenje poslastice
Da se malo zasladimo na kraju ručka - na linkovima ispod slike pronađite vaš omiljeni jesenji receptić.:)
1. Kolač sa grožđem
2. Mafini sa bundevom
3. Kesten rolat
4. Kuglof od jabuka
5. Bombice od dunja
Fino mesce:) Bas si fino ovo upakovala. Odlicno deluje. <3
ОдговориИзбришиO da, ovo ide ubrzo na isprobavanje, lungić nam je česti ručak vikendom i napraviti ću ga i u ovim kombinacijama, odlično zvuči i izgleda !
ОдговориИзбришиNadam se da ce biti fini rucak... drzim fige!:))
ИзбришиOvaj sa limunom preskačem, ali zato guštam u lungiću s umakom od senfa! Ovaj tvoj kuglof od jabuka sam isprobala (odličan je), tako da sad za desert biram nešto drugo, evo može rolada s kestenom :)
ОдговориИзбришиMislim da se ukucani nece puno buniti ako im napravis taj slatkis.:)))
ИзбришиNa oba načina bih uživala itekako. Ove slatke bezobrazluke big preskolika silom prilika :-(
ОдговориИзбришиVeki, preskoci poslednji red i samo se skoncentrisi na prva dva.:))) cmok..
ИзбришиSrecom sam malo pre vecerala:))Limun sam koristila sa jagnjetinom, ovako nisam probala,kod mene limun uvek dobro zvuci ko sto znamo. Na to dodajem kesten - Perfect :))
ОдговориИзбриши:)) Verujem da je bilo odlicno, zvuci mi kao fina kombinacija, limun ce uvek poboljsati ukus jela.:))
Избришиsvinjetina i senf!!! obožavam!!
ОдговориИзбришиDobitna kombinacija.:)
ИзбришиMeni obadva, volim limun s mesom, a i lungić...
ОдговориИзбриши:))))
ОдговориИзбриши