петак, 16. август 2013.

Brzi recepti sa piletinom


Jeste li već probali piletinu na ovaj način: grilovanu, sa limunom ili u "činijici" od ananasa, možda će vam se dopasti baš neki od ovih recepata.:) Piletina i limun se odlično slažu zajedno, a leti nam nekako najviše prijaju takve kombinacije brze za pripremu, osvežavajuće i ukusne. Kako vi najradije spremate piletinu, ako želite možete podeliti i neku lepu ideju sa nama.:)

Grilovana piletina

 
Sastojci: 2 pileća bela mesa, limunov sok, grančica bosiljka (ruzmarina, timijana itd.), so, biber
 
Priprema:
 
Belo meso presecite na pola po dužini tako da dobijete tanje filete. Napravite marinadu od ulja, limunovog soka, dodajte grančicu bosiljka ili ruzmarina i nekoliko zrna bibera. Ostavite piletinu da stoji u marinadi barem 1 h.
 
Pileće filete nabockajte na drvene štapiće za roštilj i pecite na grilu sa obe strane da fino porumene. Poređajte na listove zelene salate i dekorišite kolutićima limuna. Možete napraviti poslužiti i uz Cezar salatu sa kockicama prepečenog hleba. Prijatno!:)
 
 

Piletina sa limunom

 
Sastojci: pileće meso po izboru (batačići, belo meso, krilca i sl.), 1 limun, 2-3 češnja belog luka, grančica ruzmarina, so, biber u zrnu, krompirići kao prilog
 
Sastojci:
 
Pile isecite na manje komade i posolite sa obe strane. U posudu za pečenje sipajte malo ulja i poređajte krompiriće isečene na četvrtine (možete ga prethodno i kratko obariti). Preko krompirića stavite isečenu piletinu, pokrijte kolutićima limuna i isecdite malo soka. Tu i tamo rasporedite nekoliko češnjeva belog luka, dodajte ruzmarin i ubacite zrnca bibera.
 
Sve prelijte sa malo ulja i dodajte oko 1 dl vode (ili belog vina:). Pecite u rerni na 200 C oko 40-tak minuta dok meso i krompir ne omekšaju. Povremeno prelijte sokom od pečenja i dodajte još malo vode ako je potrebno. Poslužite uz sezonsku salatu kao brzi letnji ručak.:)
 
Bon appétit!
 
 
 
I još jedna pomalo neobična kombinacija, ali vrlo ukusna i osvežavajuća koja će lepo izgledati i na švedskom stolu - Egzotična salata sa ananasom, piletinom i kukuruzom šećercem, možete je servirati u "činijici" od izdubljenog ananasa, samo je dobro rashladite pre služenja... klik ovde za receptić.:)
 
 
 
Ovo su naši omiljeni recepti za spremanje piletine, možda će se neki od njih i vama dopasti, a možete pogledati i ostale recepte pod tagom piletina.:)
 
 
2. Pileći ražnjići u panceti
3. Piletina u pivu
4. Pile "croquette"
5. Riža sa graškom i piletinom
 

20 коментара:

  1. Prva dva načina sam probala, volim tako pripremljenu piletinu i slično je spremam. Ali ovaj egzotični recept me tako privlači ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Suzy, nadam se da ce biti prilike da isprobas, bude vrlo fino na ovaj nacin.:))

      Избриши
  2. Odlična prezentacija. Kako u mojoj porodici slabo konzumiraju belo meso, probaću ga pripremiti grilovano. Sve kombinacije su idealne za letnje dane. Hvala za recepte:) Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je isto belo meso nekako presuvo, ali kad se iskombinuje sa jos necim onda bude vrlo ukusno, recimo fine su i pohovane snicle od belog mesa uz neko dinstano povrce.:))

      Избриши
  3. Piletina uvek dobro dodje, a ova tvoja tako mami da se proba :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ovakvi brzi i ukusni receptići uvijek su dobro došli kod mene,jako si me zaintrigirala sa ovim ananasom,divna prezentacija a vjerujem da i je i ukus jednak:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nely, drago mi je da ti se svidja, mozda je pomalo neobicna kombinacija, ali veruj mi da jako fino osvezava.:))

      Избриши
  5. Ej, pa ti si mini enciklopedija recepata:) Odlično, šta da kažem, nema druge. Ali, ova ananas varijanta je tek nešto!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nale, ta ti je salata super za neki svecani rucak, rodjus, novu godinu i sl., mada moze biti i kompletan obrok koliko je sita.:))

      Избриши
  6. Одговори
    1. Moze se spremati i na elektricnom grilu, mada je ukusnije kada zamirise pravi cumur.:))

      Избриши
  7. Boze,sve je fantasticno. Grilovanu puletinu obozavamo. Ovo sa ananasom se mora probati.
    P.S. tvoja tvist strudla...pa keksici su postali mnogo popularni u NK. Imas puno pozdrava i pohvala. Pozdrav i od nas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Pogotovo grilovani batacici, a ni krilca nisu losa.:)) Ova salata fino ide za neki svecani rucak,kada se pravi vise vrsta, pa da jedna bude malkice drugacija.:)) p.s. drago mi je za receptice, ti si mi postala glavni promoter, hihihi... pozzz za celu ekipu!:)) kiss

      Избриши
  8. Sve je super, piletina uvijek dobrodošla na sto načina...

    ОдговориИзбриши
  9. Za nas piletina na mediteranski nacin. Po tvom receptu, savrsenstvo. Prvom prilikom probam i ovu tvoju grilovanu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas mi je drago da vam se svidelo, mislim da ce i grilovana odlicno proci.:) Saljem puno lepih pozdrava sa toplog juga, mah-mah!:)))

      Избриши