недеља, 23. мај 2010.

Raznjici sa ananasom i egzoticna salata


Jos par zgodnih ideja kako iskoristiti ananas a da ne bude samo u slatkisima, sve u okviru nase blogerske igrice Ajme, koliko nas je by Monsoon , a koju ovog meseca vodi nasa draga domacica Branka sa bloga Home- made by B .;)))

Sastojci: pilece belo meso, 1 manja limenka ananasa

Za preliv: 2-3 kasike soja-sosa, 1 kasika sherrija, 2 kasike pilece supe, 2 kasike belog vina, 1 kasicica smedjeg secera

Priprema:

Pilece belo meso iseci trakice, a ananas na kockice 2x2 cm, pa naizmenicno redjati na stapice za rostilj. Meso staviti tako da oblikuje spiralu, a kockice postaviti izmedju toga. Umesto ananasa, bice fino i ako se rostilj napravi sa kockicama manga.

Izmesati sve sastojke za preliv i blago zagrejati da se secer otopi, pa tom mesavinom premazati raznjice pre pecenja, i nekoliko puta u toku samog pecenja. Posluziti tople uz neki prilog od povrca i svezu salaticu.;))



Egzoticna salata


Sastojci: kuvano pilece meso, kukuruz secerac, ananas, kisela pavlaka, majonez, so biber

Priprema:

Piletinu iseci na kockice, kukuruz skuvati i ocediti, ananas takodje iseci na kockice zeljene velicine, posoliti i pobiberiti po ukusu. Izmesati kiselu pavlaku i majonez (1:2) i sjedniti sve sastojke. Dobro ohladiti pre sluzenja.



Napomena: salata ce dobiti sasvim novi ukus ako sastojcima dodate i sitno iseckane kockice banane, mozda ce vam se kad ovo procitate, salata uciniti malkice neobicnom, ali verujte da ova kombinacija fino ide. Sve sastojke mozete dododavati prema ukusu, tako da precizne mere nisu navedene, budite slobodni da se igrate i uzivajte!:)))

8 коментара:

  1. Preukusno i baš sočno izgledaju ovi ražnjići, a salata...odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. jako fino iskorišten ananas ! Sviđaju mi se i ražnjići i salata, ovo je prava hrana i kombinacija za mene ! Izvrsno i jako lijepo !!

    ОдговориИзбриши
  3. Volim kombinaciju piletine i ananasa... sve super izgleda...

    ОдговориИзбриши
  4. mogu samo da gledam i nema potrebe da komentarišem, jer bi bilo... pa i suvišno.. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Uh, ovi su mi ražnjići mrak:)))
    Ma sve ti je prekrasno, kao i obično...

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je za mene savršena kombinacija. :)

    ОдговориИзбриши
  7. This is a great idea!
    I made them with a small change to our taste.
    Thanks a lot, greeting and hug, Diana

    ОдговориИзбриши
  8. Ekstra ovo izgleda! Ja inace pravim raznjice sa ananasom, ali junece ili svinjske. Bas mi se cini da su ovi najsocniji

    ОдговориИзбриши