Od kada sam otkrila ovaj Naletov odlican receptic za tortilje sa kvacem cesto ih pravim, filujem raznim nadevima, isprobavam nove kombinacije i ukuse, a fine su mi za grickanje i tako same... Naaale, ljubim te za ovaj receptic!;)))
Recept koji sledi je iz kuvara "Mexican cooking" autorice Christine Barret, vrlo je jednostavan i ako nemate puno vremena mozete pripremiti i sa kupovnim tortiljama, samo bih Vam ipak preporucila da odvojite mrvicu vremena i napravite ove domace tortilje... ma, ne mogu se uporediti, u korist ovih domacih, naravno!;)))
Sastojci: 10-tak tortilja, 250 g kuvane piletine (bez kostiju), 125 g naribanog kackavlja (ementalera, gaude ili sl.), 2-3 kasike kisele pavlake, persunovo lisce, so, biber
Za umak: 1 srednja glavica crnog luka, 1 cesanj belog luka, 3-4 oljustena paradajza (ili manja konzerva pelata), mrvica ljute papricice, so, vezica mladog luka
Priprema:
Napraviti tortilje prema ovom receptu , slobodno napravite vecu kolicinu pa mozete ih zamrznuti za sledeci put. Tortilje drzite poklopljene da bi ostale mekane, dok sve ne ispecete, a mozda je najbolje pripremiti prvo nadev i odmah filovati kako se budu pekle.;)
Ako koristite kupovne tortilje, prethodno iz kratko zagrejte, par sekundi sa obe strane, da bi omeksale i da mozete da ih nafilujete.
Pripremite prvo umak: na malo ulja proprzite sitno seckan crni luk, dodajte kockice oljustenog paradajza, chilli papricicu i usitnjeni beli luk, sve zajedno dinstajte 15-tak minuta dok se umak ne zgusne.
Napraviti domacu pilecu supicu, sve po propisu i sa puno povrca, a onda meso izvaditi i odvojiti od kostiju. Sitno naseckati i izmesati sa narendanim kackavaljem (mozete koristiti bilo koju vrstu tvrdog sira), dodati par kasika kisele pavlake da bi se smesa lepo povezala i zaciniti po ukusu.
Filovati tortilje i zaviti kao palacinke. Vatrostalnu posudu premazite malo margarinom i poredjate tortilje jednu do druge.
Prelijte pripremljenim umakom i pospite sitno seckanim zelenim percima mladog luka, pa sve lepo ususkajte folijom i stavite da se pece 20-tak minuta. Posluzite toplo...uzivajte!;)))
Fantasticno... ovo obozavam!
ОдговориИзбришиKada ti to napišeš sve izgleda tako jednostavno i čas posla!
ОдговориИзбришиPrefino ti je ovo!
Divno, moram probati :)
ОдговориИзбришиMacro iz zaglavlja je savršen!
ОдговориИзбришиEnchilade bi da su mi pri ruci, smazala brzinom svjetlosti! Hvala za recept za tortilje, ja sam radila bez kvasca i prilično je teško razvaljati ih, sva se otelim i ne djeluju tako mekane i podatne kao tvoje koliko god ih ja ušuškavala u krpe i vrećice. Uhhhh, kako sam sad gladna! ;)))
ovo izgleda jednostavno savršeno, a uz to obožavam tortilje sa piletinom i ostalim dodacima :). Sada vidim da priprema nije komplicirana, a kada sam vidjela slike morati ću što prije isprobati. super !
ОдговориИзбришиrazmišljala sam o ovako nečemu, ali se još nisam sjetila ničeg finog kao što je tvoj recept :) obavezno moram isprobati :)))))
ОдговориИзбриши