субота, 8. мај 2010.

Chicken enchiladas


Od kada sam otkrila ovaj Naletov odlican receptic za tortilje sa kvacem cesto ih pravim, filujem raznim nadevima, isprobavam nove kombinacije i ukuse, a fine su mi za grickanje i tako same... Naaale, ljubim te za ovaj receptic!;)))

Recept koji sledi je iz kuvara "Mexican cooking" autorice Christine Barret, vrlo je jednostavan i ako nemate puno vremena mozete pripremiti i sa kupovnim tortiljama, samo bih Vam ipak preporucila da odvojite mrvicu vremena i napravite ove domace tortilje... ma, ne mogu se uporediti, u korist ovih domacih, naravno!;)))


Sastojci: 10-tak tortilja, 250 g kuvane piletine (bez kostiju), 125 g naribanog kackavlja (ementalera, gaude ili sl.), 2-3 kasike kisele pavlake, persunovo lisce, so, biber

Za umak: 1 srednja glavica crnog luka, 1 cesanj belog luka, 3-4 oljustena paradajza (ili manja konzerva pelata), mrvica ljute papricice, so, vezica mladog luka

Priprema:

Napraviti tortilje prema ovom receptu , slobodno napravite vecu kolicinu pa mozete ih zamrznuti za sledeci put. Tortilje drzite poklopljene da bi ostale mekane, dok sve ne ispecete, a mozda je najbolje pripremiti prvo nadev i odmah filovati kako se budu pekle.;)
Ako koristite kupovne tortilje, prethodno iz kratko zagrejte, par sekundi sa obe strane, da bi omeksale i da mozete da ih nafilujete.

Pripremite prvo umak: na malo ulja proprzite sitno seckan crni luk, dodajte kockice oljustenog paradajza, chilli papricicu i usitnjeni beli luk, sve zajedno dinstajte 15-tak minuta dok se umak ne zgusne.


Napraviti domacu pilecu supicu, sve po propisu i sa puno povrca, a onda meso izvaditi i odvojiti od kostiju. Sitno naseckati i izmesati sa narendanim kackavaljem (mozete koristiti bilo koju vrstu tvrdog sira), dodati par kasika kisele pavlake da bi se smesa lepo povezala i zaciniti po ukusu.

Filovati tortilje i zaviti kao palacinke. Vatrostalnu posudu premazite malo margarinom i poredjate tortilje jednu do druge.

Prelijte pripremljenim umakom i pospite sitno seckanim zelenim percima mladog luka, pa sve lepo ususkajte folijom i stavite da se pece 20-tak minuta. Posluzite toplo...uzivajte!;)))

6 коментара:

  1. Kada ti to napišeš sve izgleda tako jednostavno i čas posla!
    Prefino ti je ovo!

    ОдговориИзбриши
  2. Macro iz zaglavlja je savršen!
    Enchilade bi da su mi pri ruci, smazala brzinom svjetlosti! Hvala za recept za tortilje, ja sam radila bez kvasca i prilično je teško razvaljati ih, sva se otelim i ne djeluju tako mekane i podatne kao tvoje koliko god ih ja ušuškavala u krpe i vrećice. Uhhhh, kako sam sad gladna! ;)))

    ОдговориИзбриши
  3. ovo izgleda jednostavno savršeno, a uz to obožavam tortilje sa piletinom i ostalim dodacima :). Sada vidim da priprema nije komplicirana, a kada sam vidjela slike morati ću što prije isprobati. super !

    ОдговориИзбриши
  4. razmišljala sam o ovako nečemu, ali se još nisam sjetila ničeg finog kao što je tvoj recept :) obavezno moram isprobati :)))))

    ОдговориИзбриши