субота, 09. октобар 2010.

Riza sa graskom i piletinom a la Nenno

photos by nennoA

Dragi moji, danas imam posebnog gosta na blogu koji ce kuhati za vas, pa ovom prilikom pozdravljam i predajem sve lonce i poklopce mom gostu-kuharu nennoA. Vec ste imali prilike da pogledate njegovu galeriju slika na blogu My photos  gde pazljivo stvara svoj virtuelni cvetnu kutak.:)

Iako najradije provodi vreme negde u prirodi, trudeci da se da objektivom kamere "uhvati" neki lep detalj, zanimljivi cvetic ili list, ovog puta se prihvatio kuhace i za svoju porodicu i sve posetioce bloga napravio nesto fino i ukusno... s obzirom da je ovo njegov recept prvenac, cini mi se da se odlicno snasao sa foticem u jednoj i kuhacom u drugoj ruci, pa se nadam da ce nam jos neki put doci u goste.;)) Puno pozdrava za celu ekipu u BL, a kakav je bio rucak javljamo cim isprobamo!;)))

Potrebni sastojci:

- 500 g pilecih prsa
- 150 g rize
- 150 g graska
- 100 g parmezana ili ribanca
- Glavica crvenog luka
- Jedna mrkva
- Pileca kocka za supu
- So
- Biber
- Ulje

Priprema:

U posudu od 1 l skuhamo temeljac od kocke za supu. U vecoj tavi na ulju preprzimo isjeckan luk i mrkvu. Kada luk i mrkva omeksaju dodajemo rizu pa sve zajedno preprzimo jos dva -tri minuta. Poslije toga u rizu ulijevamo temeljac i odmah zatim dodajemo grasak, posolimo i pobiberimo. Smjesu kuhamo oko 20 min.

Za to vrijeme piletinu isjecenu na kockice preprzimo na ulju da dobije zlatno zutu boju. Kada smo sve to lijepo napravili uzimamo peku u koju presipamo rizu i grasak, a zatim preko toga poredjamo pecenu piletinu. Poklopljenu posudu stavljamo u zagrijanu rernu na 200 C i pecemo 20 minuta.

Poslije 20 minuta izvadimo posudu i posipamo parmezanom , vracamo jelo u rernu jos 5-10 minuta da se sir istopi. Posluziti toplo uz salatu od svjezeg paradajza.

Bon appetit!;))

9 коментара:

  1. E, pa, nennoA, čestitamo na receptu (odličnom receptu!) prvencu i da ih bude još mnogo! :)
    Divno zvuči recept, zaista :)

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Tina, nadam se da ce nam nas kuhar gostovati ovde jos koji put, a ko zna mozda nas samo jednom iznenadi i sa novim blogom sa svojim receptima!;)))

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan recept ! Hvela nennoA-u i hvala tebi što si ga ugostila da pripremi ovo dobro jelo . Super, sviđa mi se i sigurna sam da ste uživali u ovom okusu !

    ОдговориИзбриши
  4. Slično pilavu, ali mi se više dopada. Ovaj parmezan je odličan dodatak. Ja bih možda sipala i malo belog vina. Gosta kuvara čekamo i još neki put u kuhinjici Mignone

    ОдговориИзбриши
  5. Volim ovakve kombinacije gdje se sve zajedno izmiješa i još k tome zapeče, baš po mom guštu.
    Oprosti za ježiće, ali jednostavno pogreškom sam kivo kliknula na nedovršeni post iz drafta i bilo je gotovo, ova čudesa sve pamte...Nisam znala kako opozvati informaciju i eto na popisu je ostalo zabilježeno nešto čega nema. Ali doći će i ježići na red ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Super je puno boja, puno vitamina a bez parmezana nemoze...

    ОдговориИзбриши
  7. Verujem da je ovo bio rucak za desetku! Pozdrav tebi i tvom gostu :)))

    ОдговориИзбриши
  8. Prvo da se zahvalim svima vama na lijepim komentarima, na podrsci koju mi pruzate ...znate nije lako uci meni amateru u svijet profesionalaca ;))...hvala mignonne na ukazanom povjerenju , ustupljenom prostoru u svojem carstvu

    ОдговориИзбриши