понедељак, 18. октобар 2010.

Quiche sa piletinom

Prosle nedelje sam samo na kratko uspela da odgledam deo emisije Ane Ugarkovic kad je pripremala zanimljivi Quiche sa pecurkama. Svideo mi se nacin na koji je savijala testo, pa sam resila da nesto slicno napravim i kod kuce ali ovog puta sa piletinom.


Sastojci: 400 g brasna, 20 g svezeg kvasca, 1 kasicica soli, 5 kasika ulja, oko 2 dl tople vode; 1 jaje za premazivanje

Nadev: oko 300 g kuvanog pileceg mesa (iz supice;)), 1 praziluk, 2 dl kiselog mleka, 2 jaja, so, biber, seckano persunovo lisce

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola solje u pola solje tople vode sa malo secera i brasna. Zamesiti testo kao za pizzu od gore navedenih sastojaka, pokriti i ostaviti da odmara 20-tak minuta.

U medjuvremenu pripremiti nadev, na malo ulja prodinstati sitno seckani praziluk. Pilece meso skuvati u supici i odvojiti od kostiju, sitno naseckati i spojiti sa lukom. Zaciniti po ukusu sa malo soli, bibiera i Vegete i posuti sitno seckanim persunovim liscem.

Testo razviti u obliku kruga, nesto veceg nego sto je pleh u kome ce se peci, pa visak testa prebaciti preko ivica pleha. Pripremljeni nadev rasporediti preko sredine kore i sve preliti sa umucenom pavlakom i jajima.

Ivice testa koje vire preko kalupa, zaseci na rastojanju od 5-6 cm, pa naizmenicno savijati prema unutrasnjosti (kao na slici). Pre pecenja, testo koje smo preklopili premazati umucenim jajetom i sve staviti u prethodno zagrejanu rernu. Peci na 200 C oko 30 minuta dok lepo ne porumeni... bon appetit!;))


19 коментара:

  1. Fantastično izgleda, tako lijepo se zažutilo da osjetim okus ovog quichea kako mi se topi u ustima...Odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Mignnone,tvoj recept je došao u pravom trenutku:)
    Već duže vreme se kanim da napravim kiš,skupila sam gomilu različitih recepata;)
    Uz ovako slikovito objašnjenje ,mislim da će tvoj pobediti!
    Sjajno izgleda;))

    ОдговориИзбриши
  3. Dragi moji, ovo bas nije pravi quiche, vec je to vise kao neka fina pitica sa piletinom i tankom hrskavom koricom, napravljena na brzaka...i mada sam propustila da cujem od kakvog testa je napravljena podloga u Aninoj emisiji, nisam zelela da menjam naziv;))
    Mislim da bi za "pravi" quiche ipak bilo lepse napraviti podlogu od prhkog testa ili cak lisnatog, dok nadev moze ostati isti ili staviti recimo sunku, pecurke, vec po zelji...u svakom slucaju bice sigurno ukusno!;)))

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo jednostavno nema šanse da ne bude odlično! Kratko i jasno rečeno. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Da je ukusno,u to ne sumnjam !!!:)
    Veliki sam obozavalac kiseva i sa prhkim tijestom i sa dizanim.Razliku koju sam ja primetila praveci ih ,je ste sto dizano tijesto pokupi dosta tecnosti iz nadjeva i jako je socno i ukusno tog dana ,ali sutradan ,meni nije bas,sto se mm ne slaze,on kaze da mu je jednako ukusno,a sipkavo ili prhko tijesto ,ah...to je odlicno i toplo i hladno..i da ovaj oblik je najljepsi tako mi je divan da ja i o dprhkog tijesta to uradim !!!:))
    Odlican rucak !!!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Pojma nisam imala da si jučer stavila ovaj quiche - pogledaj moj blog od danas, pa da ne povjeruješ koja je to usklađenost! Čak su nam i fotke slične, ha, ha. Naravno, ovo tvoje tijesto je mrak, ja sam, kao i obično, išla prečacem.

    ОдговориИзбриши
  7. Evo dva kišića, baš super, ne zna se koji je bolji, nema druge, mora se probat i jedan i drugi.

    ОдговориИзбриши
  8. Prezentacija za 5! Često gledam njene emisije ali ne mogu da stignem sve da popišem. Znam da ima sajt pa moram tu još malo da prošvrljam. Dopada mi se dizano testo, preklapanje mu daje pecijalnu dimenziju, sastojci odlični. Sve u svemu bookmarkirano!

    ОдговориИзбриши
  9. baš onako primaljivo izgleda, i meni se dopada ovaj način savijanja tijesta

    ОдговориИзбриши
  10. jako fino i jako lijepo izgleda ! odlično si pripremila ovaj quiche , sviđaju mi se sastojci i odlično je ovo sa savijanjem tijesta. Super !!

    ОдговориИзбриши
  11. Savršeno! :) Ovo bi moglo glat da prođe i kao ručkić i kao večerica :)))

    ОдговориИзбриши
  12. predivno si ti to napravila..:) inače zadnje 2 godine imam običaj raditi ovakve pite, samo malo drugačije savijem krajeve, zgužvam ih pa pita liči na škartoc, iako kod prhkog tijesta to je malo teže, pa je lakše ovako kako si ti napravila, samo preklopiti jedno preko drugog.. :)

    ОдговориИзбриши
  13. Super je opisano, i još k tome i slikano :) ma super!!!

    ОдговориИзбриши
  14. Ovo zvuči apsolutno savršeno. :)Obožavam quicheve u svakom obliku, a s ovom kombinacijom znam da je preukusan.:)

    ОдговориИзбриши