уторак, 8. новембар 2011.

Marcipan stanglice


Da se podsetimo i ovih finih starinskih stanglica od oraha prelivenih fondanom sa ukusom limuna, mogu se napraviti par dana ranije i lepo ce izgledati na tanjiru sa sitnim kolacicima.:)

Sastojci: 350 g šećera, 1 dl vode, 150 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog posnog keksa, 125 g margarina, 2 kašike ruma;
Fondan: 250 g šećera u prahu, 5-6 kašika vruće vode, limunov sok

Priprema:

Skuvati sirup od šećera i vode (kuvati 2 minuta). Pomeriti sa ringle, dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati zatim sve ostale sastojke: mlevene orahe, keks i rum. Izjednačiti smesu i sipati u manji kalup obložen masnim papirom. Kada se ohladi, kolač preliti fondanom i tek sutradan seći na štanglice.

Fondan: šećer u prahu sipati u dublju činiju, postepeno dodavati vruću vodu i mutiti varjačom. Na kraju dodati 1 kasiku limunovog soka i 1 kasiku ulja.

11 коментара:

  1. Kako su fini ovi kolačići:) Prave, damske, štanglice! Divno, draga moja. Spretna i vešta, kao uvek. Pozdravček i hvala za receptić:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Looks very beautiful and delicious -
    great recipe and design.
    Regards, Diana

    ОдговориИзбриши
  3. Se ve delicioso y con una presentación de 10.
    Buen día

    ОдговориИзбриши
  4. Elegantni i lijepi kolačići,a obzirom na sastojke, pogotovo limunkasti preljev sigurna sam da bi me i okusom osvojili. Odlično !

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala cure, drago mi je da vam se svidjaju.;))
    Thanks, Di-ani!:))
    Buen dia, Marcus!;))

    ОдговориИзбриши
  6. Again thank you,
    wonderful idea and a recipe!
    I made them -
    they look beautiful and delicious.
    Regards, Diana

    ОдговориИзбриши
  7. @ Draga Jaco, hvala puno!:))
    @ Diana, thanks so much... they look very elegant!;))

    ОдговориИзбриши
  8. Jel sam dobro shvatila, ovaj kolac se ne pece? :)

    ОдговориИзбриши