Da se podsetimo i ovih finih starinskih stanglica od oraha prelivenih fondanom sa ukusom limuna, mogu se napraviti par dana ranije i lepo ce izgledati na tanjiru sa sitnim kolacicima.:)
Sastojci: 350 g šećera, 1 dl vode, 150 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog posnog keksa, 125 g margarina, 2 kašike ruma;
Fondan: 250 g šećera u prahu, 5-6 kašika vruće vode, limunov sok
Priprema:
Skuvati sirup od šećera i vode (kuvati 2 minuta). Pomeriti sa ringle, dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati zatim sve ostale sastojke: mlevene orahe, keks i rum. Izjednačiti smesu i sipati u manji kalup obložen masnim papirom. Kada se ohladi, kolač preliti fondanom i tek sutradan seći na štanglice.
Priprema:
Skuvati sirup od šećera i vode (kuvati 2 minuta). Pomeriti sa ringle, dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati zatim sve ostale sastojke: mlevene orahe, keks i rum. Izjednačiti smesu i sipati u manji kalup obložen masnim papirom. Kada se ohladi, kolač preliti fondanom i tek sutradan seći na štanglice.
Fondan: šećer u prahu sipati u dublju činiju, postepeno dodavati vruću vodu i mutiti varjačom. Na kraju dodati 1 kasiku limunovog soka i 1 kasiku ulja.
Kako su fini ovi kolačići:) Prave, damske, štanglice! Divno, draga moja. Spretna i vešta, kao uvek. Pozdravček i hvala za receptić:)))
ОдговориИзбришиLooks very beautiful and delicious -
ОдговориИзбришиgreat recipe and design.
Regards, Diana
Se ve delicioso y con una presentación de 10.
ОдговориИзбришиBuen día
Predivno...
ОдговориИзбришиElegantni i lijepi kolačići,a obzirom na sastojke, pogotovo limunkasti preljev sigurna sam da bi me i okusom osvojili. Odlično !
ОдговориИзбришиŠtangice super izgledaju.
ОдговориИзбришиHvala cure, drago mi je da vam se svidjaju.;))
ОдговориИзбришиThanks, Di-ani!:))
Buen dia, Marcus!;))
Predivni, elegantno ukrašeni, sa stilom :)))
ОдговориИзбришиAgain thank you,
ОдговориИзбришиwonderful idea and a recipe!
I made them -
they look beautiful and delicious.
Regards, Diana
@ Draga Jaco, hvala puno!:))
ОдговориИзбриши@ Diana, thanks so much... they look very elegant!;))
Jel sam dobro shvatila, ovaj kolac se ne pece? :)
ОдговориИзбриши