среда, 23. новембар 2011.

Fina supica sa knedlicama od pilece dzigerice


Dragi moji, jeste li se smrzli ovih dana?:) Kod nas je bas dobro zahladilo a mislim da po ovakvom vremenu nista ne prija tako fino kao tanjir tople supice, pa jos ako je domaca i sa nekim ukusnim knedlicama... prelazimo brzo na recept da se malo ugrejemo, verujem da je vecini poznat recept za pilecu supicu pa zato mozete preskociti i odmah preci na citanje drugog dela gde su one fine knedlice.:))

Sastojci: 1 manje pile, 2-2,5 dl vode, 1 kolutic celera, celerovo lisce, 1 koren pastrnaka, 2 korena persuna, 1 glavica crnog luka, 3-4 sargarepe, 1 manji krompir, 3 cesnja belog luka, 7-10 zrna bibera, 1 ravna kasicica secera, 2 kasicice soli, 2 kasicice Vegete, 2 persunovo lisce

Knedlice od pilece dzigerice: 1 pileca dzigerica, 1 kasicica maslaca, 1 jaje, 1 kasicica brasna, 7-10 kasicica prezle, malo seckanog persunovog lisca, so, biber

Priprema:

Pile iseci na manje komade i staviti u dublji lonac da se kuva, naliti sa 2-2,5 dl hladne vode. Pre nego sto supa provri rupicastom kasikom pazljivo skinuti penu i dodati sve ocisceno povrce (crni luk se moze prethodno malo zapeci na plotni preko alu folije). Dodati zacine po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri 45-60 minuta dok meso ne omeksa. Na kraju izvaditi kuvano meso i povrce (mozete posluziti uz neki fini sos ili iskoristiti za pilav), supu procediti da bi bila lepo bistra i zakuvati rezance ili knedlice... bon appetit.:)

Knedlice od pilece dzigerice



Pilecu dzigericu istrugati nozem i odvojiti zilice. Posoliti i pobiberiti po ukusu. dodati jedno zumance, kasicicu maslaca i kasicicu brasna, seckano persunovo lisce i prezlu. U posebnom tanjiru viljuskom blago ulupati belance pa sjediniti sa ostalim sastojcima. Oblikovati male kuglice i jednu po jednu spustati u supu koja vri. Kuvati 10-tak minuta dok knedlice ne isplivaju na povrsinu. Po zelji, mogu se zakuvati i rezanci u supi.:))


p.s. malo jesenje idile iz obliznjeg parkica:)

9 коментара:

  1. Mmmm, obožavam ovakve tople juhice! Idealno za prohladne jesenje dane!:)
    Lijep pozdrav!:)

    ОдговориИзбриши
  2. Topla juhica itekako prija po ovakvom vremenu,i baš mi je ova juhica fantastična, jako često ju pravim identično,jer obožavam nokle od pileće jetrice...veliki ti pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala cure, nama je isto ova supica medju omiljenima, sa knedlicama od griza ili od jetrice, a taaako fino prija kada stignes kuci sav smrznut.:))pozzz

    ОдговориИзбриши
  4. Pileća supa mi je najdraža, domaću mogu uvek da jedem. Nikada nisam pravila mesne knedlice, moraću da probam, jer ove tvoje izgledaju nestvarno lepo....

    ОдговориИзбриши
  5. Prava domaća atmosfera uz ovu divnu supu i knedlice :)

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam ove jetrene knedlice i te starinske juhice..Odlično Lana!

    ОдговориИзбриши
  7. Gledajući ovo ja sam se već utoplila:) Odlične su ti knedličke:) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  8. ja obožavam ove knedlice, jednostavno im ne mogu odoliti

    ОдговориИзбриши