уторак, 8. новембар 2011.

Čokoladne korpice sa višnjama


Jos jedan recept koji cete sasvim lako i brzo napraviti, jos ako je tu par malenih rucica da Vam pomaze prilikom punjenja korpica sa visnjama, bice sve daleko zabavnije.:) Ove korpice posebno volim jer su poput nekih finih pralina i najlepse ih  je posluziti dobro rashladjene jer onda imaju sasvim drugaciji ukus... uzivajte u ovim kolacicima do sledeceg posta, pa se ponovo kuckamo i "citamo" za desetak dana.:))


Sastojci (za 40-tak malih korpica): 200 g kvalitetne cokolade (sa vecim procentom kakaa), 125 g maslaca, 100 g šećera u prahu, višnje iz slatka ili kompota
Priprema:

Otopiti na tihoj vatri maslac, dodati šećer i čokoladu izlomljenu na sitne kockice. Mešati dok se čokolada potpuno ne istopi.
Male papirnate korpice rasporediti na neki veći tanjir ili poslužavnik. U svaku korpicu sipati kašičicom malo čokolade, staviti po jednu visnju iz slatka i pažljivo dopuniti čokoladom do vrha. Napuniti tako sve  papirnate korpice.


Kada se čokolada potpuno ohladi i stegne, na svaku korpicu istisnuti  po jednu malu ružicu od umućenog maslaca i čokolade.
Dekorisati vockicom napravljenon od fondana ili smese ratluka i šećera u prahu (1:1), a za drskice iskoristiti osusene peteljke od visanja ili tresanja.:)



31 коментар:

  1. Mama i ja smo uvek pravile za Mitrovdan. Moji omiljeni kolacici :)))

    ОдговориИзбриши
  2. ;))) Draga Ljiljo, saljem ti veeeeliki poljubac i cestitam Vam slavu!:))

    ОдговориИзбриши
  3. Predivno mignonne! I korpice, i bajadera, i urmice, ma sve fantastično kao i uvek! Zato tvoj blog najbolje obožavam!

    ОдговориИзбриши
  4. čokolada i višnje-savršeno. I okusom i izgledom, bravo

    ОдговориИзбриши
  5. Koje čarobne košarice! Izgledaju presavršeno!:) Ugodna večer!

    ОдговориИзбриши
  6. Joj,Lana šta mi radiš:))prelepi su ti svi kolačići!Moraću nešto da isprobam sad za slavu!
    Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  7. Oh, sestro draga!
    Ne znam što mi je bolje od svega objavljenog danas! Još kada vidim ovu tvoju pedantnost i preciznost, ostajem bez daha! Spremljeno!

    ОдговориИзбриши
  8. Divne košarice ! Baš si majstor za sve , a posebno za ove sitne slastice. Višnje, čokolada, pa još ovako lijepo napravljene i poslužene, ..., tko bi odolio.

    ОдговориИзбриши
  9. Kod tebe nisu uredne i savršene završne fotografije, već i one gde se prikazuje proces izrade :-). Nisam skoro videla nekog tako pedantnog, oduševljena sam. A potpuno si u pravu: ovo je vrlo jednostavan, a dekorativan i ukusan slatkiš.

    ОдговориИзбриши
  10. Prekrasne košarice, predivno prezentirane! Pravim obavezno sljedećom prilikom kad mi se budu najavili gosti (inače ću ih ja sama smazati :D)

    ОдговориИзбриши
  11. I ja bih tako rado..samo dok stigne sledeca konzerva visanja:)Divni su;)

    ОдговориИзбриши
  12. Kako ne stignem svaki dan pregledavati sve blogove, tek danas sam primjetila koliko si u međuvremenu napravila divota, ne znam koji je kolačić ljepši, a ove košarice sa višnjama, predivno.

    ОдговориИзбриши
  13. Ti od svega napravis pravo remek delo! Svaka cast! Recept je odlican, ali dekoracija je fenomenalna... :)

    ОдговориИзбриши
  14. Stvarno si prava maherica za sve slano,slatko.ma genijalno kao i ove korpice..veliki ti pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  15. Ja samo gledam i uživam. Ne znam jesi li postavila recept za bakine košarice sa orasima, a ako nisi, onda postavi i njega ovdje. :) Tvoja kolekcija minijaturnih kolačića je zavidna. Ne samo zbog raznovrsnosti, mene oduševljava ta preciznost kada je riječ o nečem tako pipavom. :)

    ОдговориИзбриши
  16. Hvala cure, ove korpice su jako jednostavne za pravljenje, duuugo su mi bili omiljeni kolacici (za grickanje;)), a dovoljno je naseckati samo malo zele bombona odgore i bice podjednako dekorativne!:)))

    Draga Northie, ne stizem da prebacim sve recepteke ovde, ali vi vec znate gde su oni ostali, hihih... ljubim te!;))

    ОдговориИзбриши
  17. prekrasno izgledaju!!jedna od mojih omiljenih kombinacija!

    ОдговориИзбриши
  18. jao što si divno napravila sve su ko jedna, uvijek se divim kako uspiješ tako sve fino napraviti, meni uvijek svaka drugačije ispadne, a i moram si uzeti strpljenja za ovakve sitne stvarčice ;)
    inače odlična kombinacija

    ОдговориИзбриши
  19. Ja bih imala pitanje, koliko je potrebno cokolade i maslaca za ruzice? Hvala! Sanja

    ОдговориИзбриши
  20. Draga Sanja, mozete rastopiti 100 g cokolade i dodati 30-40 g maslaca, pa sve fino izmesati da se smesa izjednaci. Sacekajte da se malo prohladi, pa cim pocne da se steze stavite u spric sa zvezdastim nastavkom i ukrasite korpice.:)Lep pozdrav!:)

    ОдговориИзбриши