уторак, 01. децембар 2009.

Trobojne oblande


 
Da li se secate kako je to kad ste daleko od kuce, mozda na studijama u drugom gradu, ili ste zbog posla odvojeni od vasih najmilijih, a onda vam stigne paketic najfinijih domacih kolaca, koje su vasa mama, baka ili prijateljica napravile sa puno ljubavi, brizljivo ih spakovale u kutiju i poslale, i na trenutak se osetite kao da ste ponovo kod kuce...:)))

Ovi kolacici na slici su upravo u jednom takvom paketu, ususkani izmedju cokoladnih keksica i kocki sa makom (recept uskoro sledi), otisli do Novog Sada, da bi obradovali jednog komsiju studenta, koji je prvi put odvojen od kuce i svojih najblizih. Nadam se da su mu makar na kratko preneli delic domace atmosfere, jer nekada su vam komsije toliko bliske, kao da su vam najrodjeniji, vidjate se skoro svakog dana i sa njima delite sve male i velike radosti, probleme...:)

Uz dopustenje drage cool prijateljice Anci http://katikanci.coolinarika.com/, koja je ove prefine kolacice objavila na Coolinarici, postavljam ovaj recept i ovde, a originalni receptic mozete procitati na sledecoj stranici http://www.coolinarika.com/recept/738530 ....hvala draga!:)))


Trobojne oblande

Sastojci: 1 veliko pakovanje oblandi

Fil 1. 200 g mlevenih oraha, 200 g secera, 1 dl mleka, 1 kasika ruma

Fil 2. 4 zumanca, 150 secera, korica i sok od 1/2 limuna, 150 g maslaca/margarina;

Fil 3. 200 g suvih smokava, 100 g suvog grozdja, 100 g secera, 1/2 kafene soljice vode, sok i korica 1pomorandze


Priprema:


Za prvi fil: izmesati mlevene orahe i secer u prahu i preliti sa 1 dl vrelog mleka, dodati kasiku ruma i sve fino izjednaciti.

Za drugi fil: mutiti na pari zumanca i secer, dodati naribanu koricu i sok od pola limuna, a kad se ohladi umesati 150 g maslaca ili margarina.

Za treci fil: skuvati sirup od secera i malo vode, dodati mlevene smokve, suvo grozdje, sok i koricu od pomorandze i sve lepo izmesati.

Filovati oblande i pritsinuti odgore necim teskim (recimo, jedan recnik ili par knjiga ce dobro doci) i ostaviti tako preko noci. Sutradan seci na stanglice ili kocke.

6 коментара:

  1. Predivne su. Volim kolače sa oblatnama, krasni su mi ovi nadjevi, a naročito voćni.

    ОдговориИзбриши
  2. Slika me je privukla kao magnet, a prica bas potrefila. Savrseno Lana.

    ОдговориИзбриши
  3. tocno znam o cemu pricas:)) predivne su, predivne!

    ОдговориИзбриши
  4. Vrlo su fine i brzo se naprave, cak nisam ni cekala da se kreme potpuno ohlade, vec sam ih odmah jos mlake filovala...i mada se cini da ima posla oko njih, zapravo sve vrlo brzo bude gotovo!;)))

    ОдговориИзбриши
  5. krasne su, volim ovako lijepe i brzinske recepte tj kolačiće, ah bolje bi bilo da ih toliko ne volim :P

    ОдговориИзбриши
  6. Podsetila si me na moje studentske dane i raznorazne kutijice :)))
    Divne su ti oblandice!!!

    ОдговориИзбриши