недеља, 13. децембар 2009.

Sos od jabuka

Ovog meseca sam resila da se prikljucim mojim dragim food blogericama u igrici "Ajme koliko nas je" koju je osmislila Monsoon a cija je domacica ovog meseca Andrea sa bloga Shangri La Food...dakle, isprobavamo receptice sa jabukama . Za pocetak, jedan neobican i fini sos od jabuka:
 
Sastojci: 2 jabuke, komadic putera, 1 kasika gustina, 2 dl vode, 0,5 dl mleka, so, secer
 
Priprema:

Jabuke oljustiti i iseci na sitne kockice i proprziti na malo maslaca i ulja. U casi hladne vode razmutiti kasiku gustina, sipati preko jabuka, dodati mleko i zaciniti po ukusu. Sve kratko prokuvati i posluziti toplo uz pecenu ili kuvanu piletinu.
Napomena: Na isti nacin se moze pripremiti i sos od dunja.

6 коментара:

  1. Jako lepo. Vec sam zamislila ukus :)
    Lana, za link, otkucas neku rec za koju hoces da vodi do linka, onda je poplavi, pa klikni na onu spajalicu koju imas tu gde se podesava velicina slova i opcije za pisanje posta. Otvorice ti se prozorcic u koji ubacis link.
    Ne znam koliko sam ti dobro objasnila, ako treba, pokusacu ponovo.

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Ljiljo, odlicno si objasnila, ispravila sam linkove...hvala ti puno!;)))
    Hvala, cure...Andrea, saljem ti link!;)))

    ОдговориИзбриши