Sastojci: 190 g brasna, 100 g maslaca, 2-3 kasike hladne vode
Nadev: 2 -3 desertne jabuke, 3 kasike secera, 1 jaje, 80 ml slatke pavlake (vrhnja), 1 kasika Calvadosa ili nekog drugog likera
Priprema:
Zamesiti prhko testo od brasna, maslaca i malo hladne vode, zamotati u foliju i staviti u frizider 15-tak minuta. Testo tanko razviti i obloziti kalupice (12 manjih ili 1 veci precnika 23-24 cm). Preko korpica sa testom staviti mastan papir i razno zrnevlje ili rizu (da se testo ne bi podiglo prilikom pecenja), pa peci na 190 C oko 15-tak minuta. Izvaditi iz rerne i skloniti papir.
Jabuke oljustiti i iseci na tanke listice, rasporediti preko polupecenih korpica od testa, posuti sa malo secera i peci oko 10 minuta. U medjuvremenu, izmesati jaje, slatku pavlaku, preostali secer i liker, pa pazljivo preliti preko jabuka. Vratiti u rernu i peci jos 15-20 minuta dok se krema ne stegne i postane zlatno rumena.
Kad se korpice ohlade, izvaditi ih pazljivo iz modlica i posuti secerom u prahu pre sluzenja.:)
Prekrasno, draga!
ОдговориИзбришиtorticeeee,joj sto ja volim tvoju kuhinju !!:))
ОдговориИзбришиOpet si nesto lepo pravila. Savrseno!
ОдговориИзбришиOsjetiš ih kako se tope u ustima i kad ih pogledaš!
ОдговориИзбришиMrak!:)
Savršeno u svojoj ljepoti. Prhko slatko tijesto i prekrasni nadjev kako to samo divno izgleda i zvuči. Bravo, draga Mignonne.
ОдговориИзбришиajme predivno
ОдговориИзбришиOvo divno izgleda, a i fotke su mi prekrasne, nekako su prozračne i nježne. :)
ОдговориИзбришиjoj, kako si me pogodila,ovo ti je prefino i presavrseno, kao da si mene pitala:))
ОдговориИзбришиNapolju pada kisa ,lose vrijeme,a ja svratim ovdje i toplo je,ugodno i mirise....
ОдговориИзбришиTako fino i mirisno!!!Draga mignonne,čeka vas nagradica na mom blogu:)
ОдговориИзбриши