недеља, 13. децембар 2009.

Prhke korpice sa jabukama


Sastojci: 190 g brasna, 100 g maslaca, 2-3 kasike hladne vode

Nadev: 2 -3 desertne jabuke, 3 kasike secera, 1 jaje, 80 ml slatke pavlake (vrhnja), 1 kasika Calvadosa ili nekog drugog likera

Priprema:

Zamesiti prhko testo od brasna, maslaca i malo hladne vode, zamotati u foliju i staviti u frizider 15-tak minuta. Testo tanko razviti i obloziti kalupice (12 manjih ili 1 veci precnika 23-24 cm). Preko korpica sa testom staviti mastan papir i razno zrnevlje ili rizu (da se testo ne bi podiglo prilikom pecenja), pa peci na 190 C oko 15-tak minuta. Izvaditi iz rerne i skloniti papir.


Jabuke oljustiti i iseci na tanke listice, rasporediti preko polupecenih korpica od testa, posuti sa malo secera i peci oko 10 minuta. U medjuvremenu, izmesati jaje, slatku pavlaku, preostali secer i liker, pa pazljivo preliti preko jabuka. Vratiti u rernu i peci jos 15-20 minuta dok se krema ne stegne i postane zlatno rumena.

Kad se korpice ohlade, izvaditi ih pazljivo iz modlica i posuti secerom u prahu pre sluzenja.:)


 

10 коментара:

  1. torticeeee,joj sto ja volim tvoju kuhinju !!:))

    ОдговориИзбриши
  2. Osjetiš ih kako se tope u ustima i kad ih pogledaš!
    Mrak!:)

    ОдговориИзбриши
  3. Savršeno u svojoj ljepoti. Prhko slatko tijesto i prekrasni nadjev kako to samo divno izgleda i zvuči. Bravo, draga Mignonne.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo divno izgleda, a i fotke su mi prekrasne, nekako su prozračne i nježne. :)

    ОдговориИзбриши
  5. joj, kako si me pogodila,ovo ti je prefino i presavrseno, kao da si mene pitala:))

    ОдговориИзбриши
  6. Napolju pada kisa ,lose vrijeme,a ja svratim ovdje i toplo je,ugodno i mirise....

    ОдговориИзбриши
  7. Tako fino i mirisno!!!Draga mignonne,čeka vas nagradica na mom blogu:)

    ОдговориИзбриши