недеља, 13. децембар 2009.

Grilovana piletina sa medom

 
Sastojci: 4 pileca batacica, 2 kasike meda, 1 kasicica ljutog senfa, 1 kasicica obicnog senfa, 1 kasicica soja sosa, 1/2 kasicice izmrvljenog ruzmarina

Priprema:

Pilece batake zaseci na 2-3 mesta ostrim nozem i preliti marinadom od meda, senfa, soja sosa i ruzmarina. Ostaviti da stoje tako 30 minuta i povremeno ih okrenuti. Zagrejati pecnicu na 200 C i staviti batacice (zajedno sa marinadom) da se peku na najvisoj precki, povremeno ih preliti sokom koji puste. Peci oko 30 minuta, a onda pojacati temperaturu na 220 i peci jos 10-tak minuta.

Posluziti toplo uz prilog od rize i sos od jabuka...ova kombinacija ukusa je pomalo neobicna, ali ako ste ljubitelj kineske kuhinje onda ce vam se dopasti, piletina je blago slatkastog ukusa i fino ide uz osvezavajuci sos od jabuka...prijatno!:)

2 коментара: